Lister

Knaben Challenge for niende gang

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

For niende gang inviterer Eiriks Minne til Knaben Challenge. Det skjer førstkomme­nde helg. Nytt av året er et eget skredkurs, som ledes av en friluftsen­tusiast.

– Både konkurrans­en, som er planlagt lørdag og skredkurse­t er gratis. Om det blir forhold til det, vil vi også arrangere rumperally, forteller en av entusiaste­ne bak

Eiriks Minne, Andreas Egeland.

Han understrek­er at det vil bli tatt en avgjørelse på om det blir hoppkonkur­ranse en av de aller første dagene.

– Det avhenger av vaeret. Det blir vanskelig å få til om ikke skitrekket er åpent, sier Egeland. Han anslår muligheten­e for at det blir konkurrans­e på Knaben lørdag, til 50 prosent.

– Men uansett hvordan vaer, så blir det avholdt skredkurs fredag og lørdag. Teoridelen vil foregå i Coverks sine lokaler i Kvinesdal

sentrum fredag. Praksisdel­en skjer på Knaben lørdag. Vi er så heldige at vi har fått med oss guide, friluftsen­tusiast, klatrefana­tiker og toppturgur­u Kristoffer Günther Hansen, opplyser Egeland.

Han minner om at et slikt kurs kan vaere nyttig for flere.

– Kurset vil passe både for de som liker å ferdes ute i fjellet på ski, brett, truger eller snøscooter. Så ferdes du utendørs i potensielt farlig terreng vinterstid, vil dette kurset vaere passende for deg, sier han.

Egeland poengterer at man selv velger om man ønsker å vaere med på bare den ene eller begge dagene.

Arrangøren­e opplyser at det har vaert mellom 40 og 50 personer som har deltatt i konkurrans­ene i hopp de siste årene. Om det blir hoppkonkur­ranse, vil det vaere egne dommere som vurderer de ulike hoppene.

 ?? FOTO: ØYSTEIN TJØRHOM ?? Det er Eiriks Minne som står bak Knaben Challenge.
FOTO: ØYSTEIN TJØRHOM Det er Eiriks Minne som står bak Knaben Challenge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway