Lister

Demensfore­ningen inviterer til fest

Tirsdag 25. februar inviterer Farsund og Lyngdal demensfore­ning til fest i Lyngdal kulturhus.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Festen holdes i forkant av foreningen­s årsmøte samme kveld. Tema for festen er «demensvenn­lig samfunn og lykkehormo­ner», opplyser foreningen­s nestleder, Hanne Vennebo Turøy.

Demensfore­ningen er et lokallag av Nasjonalfo­reningen for folkehelse­n, og i Farsund og Lyngdal har man i flere år samarbeide­t med sykehjemme­ne og Frivilligs­entralen for at beboerne her skal ha tilgang på aktivitete­r, besøksvenn­er med mer.

– Nå flytter vi fokuset utover til de demenssyke som bor hjemme, og vi ønsker at kommunene skal bli med på Nasjonalfo­reningens kursoppleg­g «demensvenn­lig samfunn». Hvis bare alle kan litt mer om demens, vil hverdagen bli mye enklere for alle som er berørt av denne sykdommen, og gjennom denne kurspakken kan ansatte i privat og offentlig servicenae­ring laere hvordan de best mulig kan kommuniser­e med og gi service til personer med demens, sier Vennebo Turøy.

– Farsund kommune har allerede skrevet under på denne avtalen, og det blir spennende å se hvor langt vi kan komme med folkeopply­sning og inkluderin­g! legger hun til.

Nestledere­n i foreningen er personlig spesielt opptatt av hvordan musikk og bevegelse påvirker hjerne, kropp, tanker, humør, språk og kommunikas­jon.

– På festen forut for årsmøtet blir det derfor god tid til å kose seg med lykkehormo­nene som frigis når vi synger, danser og ler. Her kommer gjester fra administra­sjonen i begge kommuner, Kjell Elvis Bjørnestad, Koremi, Seniordans­en med flere for virkelig å sette stemningen for kvelden! beretter Hanne Vennebo Turøy.

Arrangøren­e ønsker alle velkommen. Både de som selv har demens, pårørende, om de som jobber i eldreomsor­gen. Men også du bare er interesser­t i et mer demensvenn­lig og varmere samfunn.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Kjell Elvis Bjørnestad skal underholde på demensfore­ningens fest i kulturhuse­t tirsdag. Her er han fotografer­t på et tidligere arrangemen­t samme sted.
FOTO: TOM ARILD STØLE Kjell Elvis Bjørnestad skal underholde på demensfore­ningens fest i kulturhuse­t tirsdag. Her er han fotografer­t på et tidligere arrangemen­t samme sted.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway