Lister

– Grotesk misbruk av plassen!

De som har slengt fra seg gamle madrasser, en bilmotor, en fullt brukbar sykkel, dekk og annet søppel ved hytteconta­inerne i Skomrak i Lyngdal bør ha dårlig samvittigh­et.

- TORREY ENOKSEN

– Dette er grotesk misbruk av plassen! Vi hadde folk der på fredag og mandag for å tømme containern­e, men det ble nok liggende noe igjen. Nå setter vi opp et kamera og rensker opp skikkelig med gravemaski­n og gruser opp området. Slik skal det ikke se ut ved containere som er beregnet for ordinaert restavfall fra hytteog fritidsbeb­yggelse, sier daglig leder av Farsund og Lyngdal renovasjon­selskap, Lars Tjelland.

Pågått over tid

Like langs fylkesveie­n mellom Lyngdal og Spangereid i Lindesnes, et par hundre meter fra renseanleg­get til hovedvannk­ilden for de fleste innbyggern­e i Lyngdal, er det satt opp fire avfallcont­ainere.

Den senere tiden har personer som har holdt på med oppussing av ei hytte eller et hus kastet møbler, madrasser og annet skrot.

Blant gjenstande­ne som lå ved containern­e var gamle bildekk, en bilmotor, en sykkel, flere skumgummim­adrasser, flasker og annet søppel.

Må levere til ordinaere anlegg

Tjelland, lokalbefol­kning og hyttefolk er hoderysten­de til forsøpling­en av naturen som noen personer står bak.

– De som har behov for å bli kvitt avfall, det vil si privatpers­oner naeringsdr­ivende, lag og foreninger, herunder idrettslag, menigheter også videre, må bruk renovasjon­sanleggene på Skjolnes og Skrumoen, påpeker Lars Tjelland.

Han fortsetter: – Containera­nlegget i Skomrak er kun for ordinaert restavfall fra hyttene. Ingen har lov til å hive bygg- og anleggsavf­all ved containern­e, dette regnes som farlig avfall og skal leveres ved de ordinaere anleggene våre. På den positive siden er det utrolig gledelig med tilstrømni­ng av hytteturis­tene. De er hjertelig velkommen tilbake, men har de avfall fra riving eller bygging, i likhet med lokalbefol­kningen, må de ta kontakt slik at vi kan finne en løsning.

Nå setter vi opp et kamera og rensker opp skikkelig med gravemaski­n og gruser opp området.

Lars Tjelland

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Den senere tider har folk som tror de skal bli kvitt gamle dekk og møbler, bilmotorer og annen søppel bare kastet det ved hytteconta­inerne i Skomrak. Renovasjon­sselskapet vil sette opp kamera for å få slutt på forsøpling­en.
FOTO: TORREY ENOKSEN Den senere tider har folk som tror de skal bli kvitt gamle dekk og møbler, bilmotorer og annen søppel bare kastet det ved hytteconta­inerne i Skomrak. Renovasjon­sselskapet vil sette opp kamera for å få slutt på forsøpling­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway