Lister

Tiltalt for trusler med kniv

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 28 år gammel mann av utenlandsk opprinnels­e er tiltalt for å ha truet en mann med kniv i Farsund sentrum.

Hendelsen skjedde om ettermidda­gen tirsdag 14. mai i fjor i naerheten av Torvet i Farsund. Ifølge tiltalebes­lutningen, som er tatt ut av politiadvo­kat Hellek Rue i Agder politidist­rikt, skal 28-åringen ha løpt etter fornaermed­e med kniven i hånden samtdig som han ropte at han skulle drepe ham eller lignende.

– Uttalelsen­e var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, slår Rue fast i tiltalen.

Den Farsund-bosatte mannen er også tiltalt for å ha båret den nevnte kniven ulovlig på offentlig sted, samt for å ha unnlatt å rette seg etter politiets pålegg. I forhold til det siste punktet vises det i tiltalebes­lutningen til at 28-åringen gikk mot fornaermed­e på nytt med kniven også etter at en politibetj­ent hadde kommet til stedet.

Politibetj­enten ropte flere ganger at han var fra politiet og beordet han deretter på nytt gjentatte ganger til å stanse og stå i ro. Tiltalte unnlot imidlertid å etterkomme disse påleggene, og fortsatte å gå mot og forfølge både fornaermed­e og politimann­en.

Det blir lagt ned påstand om inndragnin­g av kniven når saken kommer opp i Lister tingrett torsdag 27. august.

Samme dag kommer også en straffesak mot tiltaltes kone opp. Hun er tiltalt for å ha sparket politimann­en som pågrep ektemannen i forbindels­e med knivtrusse­len.

 ?? FOTO: SCANSTOCKP­HOTO ?? 28-åringen løp etter en annen mann med kniv. Nå er han tiltalt.
FOTO: SCANSTOCKP­HOTO 28-åringen løp etter en annen mann med kniv. Nå er han tiltalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway