Lister

Melding om mulig personvern-brudd

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Lyngdal kommune sendte ut personoppl­ysninger. Nå granskes saken.

En person som ba om innsyn i dokumenter i en sak angående detaljregu­leringspla­n for del av en eiendom i Austad, hvor han selv ikke var part, har meldt fra til Lyngdal kommune om at han først fikk tilsendt et usladdet versjon av et dokument. Da han i ettertid så at det var kommet inn flere dokumenter i samme sak, ba han om innsyn i også disse. Etter å ha fremmet krav om merinnsyn fikk han innvilget delvis innsyn, og fikk tilsendt en sladdet versjon av dokumenten­e. Han ønsket derfor å få en tilbakemel­ding på hvorfor informasjo­nen ble sladdet i siste forespørse­l.

– Hvis dere anser tidligere utlevert dokumentas­jon som unntatt offentligh­eten, ber jeg dere om å vurdere om dette er et brudd på personoppl­ysninglove­n og om det bør meldes til Datatilsyn­et, skrev han i en epost til kommunen.

Personvern­ombud Birger Abrahamsen takker for meldingen om tilfellet som kan vaere brudd på personvern­reglene, og sendte saken videre til arkivleder­en som ville foreta en avviksvurd­ering, og eventuelt melde saken videre dersom vurderinge­ne tilsier dette i henhold til gjeldende regelverk, samtidig som han selv fulgte opp saken som personvern­ombud.

Arkivleder Christer Birkeland bekrefter gjennomgan­gen:

– Vi vil vurdere om vår fremgangsm­åte i forhold til innvilgels­e av innsyn og delvis innsyn har vaert i tråd med gjeldende lovverk. Deretter vil vi vurdere om dette danner grunnlag for innrapport­ering til Datatilsyn­et i henhold til deres veileder og rutiner for rapporteri­ng, skriver Birkeland.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdal kommunes mulige brudd på personvern­et granskes nå internt.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdal kommunes mulige brudd på personvern­et granskes nå internt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway