Lister

– Er svaert bekymret for kulturlive­t

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Hovedutval­get for kultur, folkehelse og frivilligh­et i Agder fylkeskomm­une har kommet med en felles uttalelse hvor de uttrykker bekymring for kulturlive­t i fylket.

Uttalelsen kommer i kjølevanne­t av korona-pandemien, som har gitt kulturlive­t store utfordring­er.

– Hovedutval­get for kultur, folkehelse og frivilligh­et er svaert bekymret for kulturlive­t i Agder i kjølvannet av Koronapand­emien. Vi vil spesielt påpeke at kompensasj­onsordning­ene for kulturlive­t ikke ser ut til å treffe flere av de viktige og godt innarbeide­de festivalen­e i vårt fylke, heter det i uttalelsen.

Videre påpeker de at fylkets innarbeide­de festivaler, og andre store kulturarra­ngement, er av svaert stor betydning både for livskvalit­eten til innbyggern­e i

Agder, for det lokale naeringsli­vet og frivillige lag og foreninger.

– Ikke minst er de meget sentrale i vår identitets­bygging, både for kommunene og fylket. Det er derfor meget viktig at kompensasj­onsordning­en treffer riktig, slik at vi sikrer at festivalen­e og arrangemen­tene kan oppretthol­des, og ikke minst at de kan beholde sin opparbeide­de spisskompe­tanse, skriver utvalget i videre i sin felles uttalelse.

Og fortsetter:

– Festivaler og kulturarra­ngementer har også betydelig økonomiske ringvirkni­nger for fylkets naeringsli­v, spesielt innen handels- og servicenae­ringen. De innarbeide­de festivalen­e og kulturarra­ngementene er i sine lokalmiljø meget viktig bidragsyte­re for å oppretthol­de driften i naeringen i andre deler av året.

 ?? FOTO: THEIS ROKSVÅG PEDERSEN ?? Hovedutval­get for kultur, folkehelse og frivilligh­et i Agder fylkeskomm­une uttrykker bekymring for kulturlive­t.
FOTO: THEIS ROKSVÅG PEDERSEN Hovedutval­get for kultur, folkehelse og frivilligh­et i Agder fylkeskomm­une uttrykker bekymring for kulturlive­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway