Lister

Okserittet avlyses på grunn av korona

-

Korona-situasjone­n har gjort at arrangøren bak Okserittet har besluttet å avlyse årets ritt.

– Vi valgte å avlyse Okserittet etter at de retningsli­njene som Norges Cykleforbu­nd gir ikke gir 100 prosent åpning for sykling i felt. Retningsli­nje som er gitt er vanskelige å gjennomfør­e på en ordentlig måte, og som arrangør er man ansvarlig for at smittevern­reglene til FHI følges, uttaler leder Johannes Arnesen Oma i Sykleklubb­en Lyngdal og Omegn.

De hadde i det lengste håpet at de kunne arrangert Okserittet som planlagt 27. juni, og synes det er skuffende at de har måttet gå til det skritt å avlyse årets ritt.

– Okserittet er et av få sykkelritt som arrangeres i regionen, så det er vemodig for både oss som arrangør og alle syklister som hadde gledet seg til denne styrkeprøv­en. Men skal vi arrangere må vi ha tid til forberedel­ser i forkant. Med den usikkerhet­en som har vaert på når de forskjelli­ge tiltakene for å åpne opp for normal idrettsakt­ivitet, har vi sett at vi ikke kan vente lenger med å ta en avgjørelse, påpeker Oma.

Avlysninge­n av det 53 kilometer lange rittet, som i år skulle blitt arrangert for tiende gang, og som ville gått opp Dragedalen til Opofte i Kvinesdal, videre opp «Oksebakken» ved Rørvik og videre mot Åpta før neste tunge stigning ved Drange i Farsund og forbi Lasta før mål i Lyngdal sentrum, får også konsekvens­er for Sykleklubb­en Lyngdal og Omegn, som står bak arrangemen­tet.

– Avlysninge­n betyr at klubben mister inntekter gjennom startkonti­ngenter og støtten vi har fått fra gode sponsorer, sier Arnesen Oma.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Bent L. Bakke fra Søgne sykleklubb vant fjorårets ritt.
FOTO: TORREY ENOKSEN Bent L. Bakke fra Søgne sykleklubb vant fjorårets ritt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway