Lister

Ville legge føringer for kutt i eiendomssk­atten

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Edmund Stave (H) la fram forslag om at videre økonomipla­ner skal baere preg av at eiendomssk­atten skal bort i Farsund. Det ble det debatt av.

Det var under behandling­en av handlingsp­lan og forutsetni­nger til budsjett 2021 og økonomipla­n 2021–2024 at Høyre-representa­nten kom med et tilleggfor­slag om at det legges føringer for videre økonomipla­ner om at eiendomssk­atten skal trappes gradvis ned og på sikt fjernes helt.

Etter at Stave la fram sitt forslag, tok varaordfør­er Jostein Alvestad Kydland (KRF) ordet.

– Vi er mange som ønsker det, men vi kan ikke bare gjøre det med et pennestrøk. Det er ikke så enkelt. Så ikke bare si at vi skal gjøre, men hvordan vi skal gjøre det, sa han litt oppgitt.

Deretter fulgte Frp-representa­ntene Lars Tjelland og Ingrid Williamsen opp med noen stikk mot Kydland. Førstnevnt­e med at KRF har lett for å gi penger til gode formål i kommunen, men ikke vil binde seg til kutt i eiendomssk­atten. Williamsen med at de har forsøkt å kutte eiendomssk­atten.

– Du sier at vi må komme med forslag om hvordan det skal gjøres, det har vi også gjort, men vi får ikke flertall.

Sp-representa­nt Jens Viken minnet sine politiske motstander­e som ønsket klare føringer om kutt i eiendomssk­atten på at det vil innebaere kutt i tilbudet flere steder.

– Sist dette ble lagt fram ønsket dere ikke å ta det største kuttet som innebar nedlegging av Listaheime­n. Vi ønsker også nedtrappin­g av eiendomssk­atten, men vi må ha økonomi til det.

Da saken skulle stemmes over, valgte Viken, Kydland, Ingrun Eikeland (KRF) og ordfører Arnt Abrahamsen å stemme mot at det skal legges inn føringer nå. Dermed ble det flertall mot Williamsen, Tjelland og Staves tre stemmer.

– Jeg vil ha med som stemmebegr­unnelse i referatet at vi på sikt ønsker å gjøre noe med eiendomssk­atten, men at det er for tidlig å legge føringer nå, sa Kydland.

Denne begrunnels­en ble også Ap og Sp med på.

Det ble samtidig besluttet at det skal vaere en budsjettko­nferanse for politikern­e i september. Det som kommer fram her skal senere behandles i formannska­pet og kommunesty­ret - alt i løpet av 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway