Lister

Skal avklare formalitet­ene ved bobilplass

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG

Beboere er redd de blir negativt berørt av planene for de nye bobilplass­ene ved Kvinabadet.

Under formannska­psmøtet onsdag ble det debattert rundt bobilplane­ne. Politikern­e har vedtatt at det blir flere bobilplass­er, men prosessen rundt detaljene er uavklarte.

I forkant sendte Torrey Seland og Anne Margrete Seland en kommentar til kommunesty­ret og formannska­pet. Der stiller de seg undrende til at saken ikke er varslet eller drøftet med dem eller naermeste naboer.

– Det er jo litt sent å komme med nabovarsel nå når de har kommet gjennom kommunesty­re og formannska­p, sier Torrey Seland til Lister.

I skrivet til kommunen formidler Seland at de reagerer på to ting: de mener at nåvaerende plassering av innkjørsel ikke bør endres ettersom det nå er fint anlagt lengst vekke fra boligfelte­t. Men at plassering­en av Plass 13–15 bør endres, ellers vil den foreslåtte rekken med tre bobiler parallelt ved veien danne en massiv vegg av bobiler mot boligfelte­t. De ber kommunen finne andre steder hvor det også egner seg for parkering av bobiler.

Nettopp det sistnevnte ble også foreslått av Frp under formannska­pet. Linn Anita Reppen Egeland (Frp) foreslo da at rådmannen fremmer en sak for å se på muligheter for etablering av bobilplass­er ved Meierigård­en. Forslaget ble stemt ned.

Derimot innstilte formannska­pet rådmannens forslag, men med et tilleggsmo­ment.

– Vi har vedtatt at vi vil utvikle bobilplass­er, men vi ber rådmannen undersøke og avklare formalitet­ene som en utvidelse av ni nye bobilplass­er vil medføre. Da følger vi den byggeprose­ssen, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Ordføreren presiserer at hvis det viser seg å bli en prosess med byggeprose­ss og dispensasj­oner, vil alle berørte parter få informasjo­n og nabovarsel.

Formannska­pets innstillin­g ble stemt gjennom med seks mot en stemme (Frp).

– Min holdning i saken kommer frem i brevet. Angående tillegget så tar jeg det til etterretni­ng at de vil se naermere på saksgangen. Om det er å tolke slik at de vil utarbeide det videre i naermere samarbeid med oss naboene, så er jo det fint, sier Seland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway