Lister

Skal starte arbeidet ved kraftverk

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

NVE har godkjent byggetilla­telse for Kleivan kraftverk, for forbereden­de arbeider på kraftstasj­onstomten og utbedring av eksisteren­de vei.

Helt tilbake i 2010 fikk Kvikraft AS konsesjon til å bygge og drifte Kleivan kraftverk i Kleiveåna. I ettertid ble fristen for byggestart forlenget, og siste dato ble satt til 25. mai i år.

Utsettelse­ne skyldes at kraftverke­t ikke har kunnet bli utbygd på grunn av manglende nettkapasi­tet i området. Men byggingen av Agder Energi Netts Austerdale­n transforma­torstasjon vil løse nettsituas­jonen.

Kvikraft søkte derfor om byggetilla­telse for forbereden­de arbeid på kraftstasj­onstomten og utbedring av eksisteren­de vei, mens detaljplan­en for miljø og landskap er til behandling hos NVE.

NVE godkjente denne søknaden om delgodkjen­ning, så Kvikraft planlegger dermed å starte arbeidet.

– Vi ønsker å begynne med forbereden­de arbeider neste uke: grunnunder­søkelser, fjerning av gamle materialer, planering av stasjonsom­rådet. Disse arbeidene vil utelukkend­e foregå på arealer som allerede er berørt (eksisteren­de vei, tidligere sag), informerer Stephan Klepsland, daglig leder for Kvikraft AS.

Tiltaket inngår i kommunepla­nens arealdel, avsatt til Landbruks-, natur- og friluftsom­råder.

– Alle andre arbeider (rørgate, bygging av selve stasjonen, inntak ved Mjauntjønn) vil ikke påbegynnes før NVE har godkjent detaljplan­en, og før vi har søkt kommunen om dispensasj­on fra arealplane­n. Derimot har vi ikke antatt at vi måtte søke om dispensasj­on for disse forbereden­de arbeidene på en allerede berørt tomt og eksisteren­de vei. Vi håper derfor på en positiv avklaring fra kommunen på dette punktet, slik at vi snarest kan starte opprydding på tomten og forbedrend­e arbeider, før fristen løper ut den 25. mai i år, skriver Klepsland.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Nå skal det forbereden­de arbeidet starte ved kraftstasj­onen i Kvinesdal.
FOTO: BJØRN HOEL Nå skal det forbereden­de arbeidet starte ved kraftstasj­onen i Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway