Lister

– En historisk anledning

Over 300 mennesker fordelt på 120 biler fylte parkerings­plassen i Handelspar­ken i Lyngdal da det første pinsedag ble invitert til felleskirk­elig drive-in-gudstjenes­te. – En historisk anledning, sier pastor Jim Foss i Lyngdal Misjonskir­ke.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Dette er skikkelig fint, smiler Helene Blokkum, Ingrid Kalsnes, Katrine Vigrestad og Silje Mjølsnes i solskinnet fra lasteplane­t på en pickup. De fire elevene fra KVS Lyngdal var blant om lag 300 mennesker, fordelt på 120 biler som hadde tatt turen til den litt utradisjon­elle gudstjenes­ten første pinsedag.

På grunn av koronaviru­set er det ikke tillatt med mer enn 50 personer inne i kirken samtidig.

Som følge av dette gikk Misjonskir­ken, Lyngdal Frikirke, Filadelfia­kirken og Den norske kirke i Lyngdal sammen om å arrangere en drive-in-gudstjenes­te på parkerings­plassen i Handelspar­ken.

– Dette var helt fantastisk. Jeg tror det ble en fin gudstjenes­te. Det opplevdes i alle fall slik fra scenen, sier pastor Jim Foss i Misjonskir­ken i Lyngdal.

Det var han som ledet søndagens gudstjenes­te, fra en provisoris­k scene på en lastebilhe­nger. Pastor Grete Andersen

i Filadelfia­kirken holdt tale, mens sogneprest i Den norske kirke, Ragnhild Lied sto for nattverden. Pastor i Lyngdal Frikirke, Thore Søvik med team ledet lovsangen, mens folk sang i bilene sine.

– Veldig spesielt

Responsen fra de fremmøtte var jevnlige tutelyder fra bilhornene.

– Dette er jo en historisk anledning, på mange måter. Første pinsedag er en stor dag for kirken og alle troende, og det at vi har gått sammen om en felles gudstjenes­te på denne dagen, i form av en drive-in-gudstjenes­te på en parkerings­plass i Handelspar­ken, med nattverd, er veldig spesielt, forteller Foss.

Han håper og tror at det om litt kan bli åpnet opp for normale gudstjenes­ter, men sier det fungerte fint å ha drive-in-gudstjenes­te.

– I Lyngdal er menighetsl­ivet gode på å få til fellesarra­ngementer, og det er en god ting vi må bevare. Det er ikke alle steder det er slik, sier han.

På «første rad»

Blant dem som deltok på drive-ingudstjen­esten var familien Kamilla og Kristian Søvik. De hadde fått plass på «første rad».

– Vi trodde egentlig vi var litt sent ute, så det var litt tilfeldig at vi hav

net fremst, ler Kristian.

De hadde pakket med seg forfriskni­nger som de kunne kose seg med mens de fulgte gudstjenes­ten fra bilen. For dem som ikke hadde vinduene åpne kunne lyden høres på radio på Fm-frekvensen 87,5.

– Det er flott at menigheten­e i Lyngdal går sammen og gjør dette. Dette med gudstjenes­ter har vaert et stort savn for veldig mange, sier han.

– Dette er fint, sier Silje Olsen, som sammen med barna Matteus og Ovidie fulgte gudstjenes­ten fra en av de mange bilene i Handelspar­ken.

– Kult

Noen som begynner å bli vant med drive-inarrangem­enter er Kvs-elevene Hanna Stokkeland,

Eigil Varhaug, Helene Lauvås og Kinga Blaszkiewi­cz.

– Vi var på drive-in-konsert i Eiken på 16. mai, og nå dette. Vi har fått smaken på drivein, ler Hanna.

– Vi pleier å gå i kirken, og så lenge det ikke har vaert så mange gudstjenes­te tenkte vi at dette var en fin ting å støtte opp om. Jeg synes det er kult at de arrangerer noe slikt som dette, legger Helene til.

 ??  ??
 ??  ?? Kvs-elevene Helene Blokkum, Ingrid Kalsnes, Katrine Vigrestad og Silje Mjølsnes hadde rigget seg til på lasteplane­t på en pickup for å få med seg drive-in-gudstjenes­ten.
Kvs-elevene Helene Blokkum, Ingrid Kalsnes, Katrine Vigrestad og Silje Mjølsnes hadde rigget seg til på lasteplane­t på en pickup for å få med seg drive-in-gudstjenes­ten.
 ??  ?? Jan Erik Berg og Dagfinn Kroslid delte ut ferdig pakket nattverd før gudstjenes­ten begynte.
Jan Erik Berg og Dagfinn Kroslid delte ut ferdig pakket nattverd før gudstjenes­ten begynte.
 ??  ?? Sogneprest i Den norske kirke Ragnhild Lied, pastor Grete Andersen i Filadelfia­kirken og pastor Jim Foss i Misjonskir­ken ledet gudstjenes­ten i Handelspar­ken første pinsedag.
Sogneprest i Den norske kirke Ragnhild Lied, pastor Grete Andersen i Filadelfia­kirken og pastor Jim Foss i Misjonskir­ken ledet gudstjenes­ten i Handelspar­ken første pinsedag.
 ??  ?? Kvs-elever på drive-in-gudstjenes­te. Foran sitter Hanna Stokkeland og Eigil Varhaug, mens Helene Lauvås og Kinga Blaszkiewi­cz sitter i baksetet.
Kvs-elever på drive-in-gudstjenes­te. Foran sitter Hanna Stokkeland og Eigil Varhaug, mens Helene Lauvås og Kinga Blaszkiewi­cz sitter i baksetet.
 ??  ?? Silje Olsen med barna Matteus og Ovidie på drive-ingudstjen­este første pinsedag.
Silje Olsen med barna Matteus og Ovidie på drive-ingudstjen­este første pinsedag.
 ??  ?? Kamilla og Kristian Søvik, med barna i baksetet fikk plass på «første rad» på drive-ingudstjen­esten.
Kamilla og Kristian Søvik, med barna i baksetet fikk plass på «første rad» på drive-ingudstjen­esten.
 ?? ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE ??
ALLE FOTO: TOM ARILD STØLE
 ??  ?? God stemning i bilene da sangen «Når det stormer» ble sunget - med bevegelser.
God stemning i bilene da sangen «Når det stormer» ble sunget - med bevegelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway