Lister

Rekker ikke åpning

Den planlagte åpningen av legevakten i Farsund tirsdag 2. juni er blitt utsatt med et døgn.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Legevakten på omsorgssen­teret i Farsund skulle åpnes i dag etter flyttingen fra Alcoahalle­n. Det rekker man ikke, ifølge kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen.

I torsdagens kommunesty­re ble det vedtatt at tilbakefør­ing av legevakten i Farsund til omsorgssen­teret, samtidig som det skulle etableres et smitterom på avdelingen C 3, og at dette skule åpne tirsdag 2. juni.

Nå er det klart at åpningen først vil finne sted på onsdag.

Kvalitetss­ikring

– Dessverre går ikke alt som man planlegger. Luftveisle­gevakten er i drift til 2. juni kl 8.00 (i tråd med opprinneli­g plan), og planen var at Farsund legevakt skulle vaere operativ samme dag. Vi har arbeidet med planleggin­g og kvalitetsi­kret flyttepros­ess for å vaere sikker på at alt skal vaere på plass til første pasient 2. juni. Sentralt i planleggin­g og kvalitetss­ikring har vaert at en ansatt ved legevakten, som kjenner godt til lokalene, oppgavene og hvor utstyr skal vaere, er med på flyttingen, skriver kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen i en e-post som blant annet er sendt til representa­ntene i kommunesty­ret.

Forståelse

I e-posten skriver hun videre:

– I dag (fredag) mottok vi beskjed om at fast ansatt ved legevakt ikke kunne vaere med på flytting tirsdag. Etter grundig gjennomgan­g av den totale flyttepros­ess og med full forståelse fra Flekkefjor­d legevakt ble det besluttet at tirsdagen brukes som planlagt til flytting, og at legevakt på kveld og natt ivaretas av Flekkefjor­d legevakt for å avhjelpe situasjone­n. Legevakt er operativ fra onsdag. Ved at Flekkefjor­d legevakt ivaretar legevakt også for innbyggern­e tirsdag kveld og natt sikrer vi en trygg og kontroller­t flytting, skriver kommunalsj­ef Annemargre­the Tjøtta Johnsen i et skriv som blant annet er sendt til representa­ntene i kommunesty­ret.

– Dårlig

Johnny Deisz (Frp), som har kjempet hardt for legevakten de siste ukene etter at det ble kjent at administra­sjonen foreslo å tilbakefør­e legevakten til Farsund omsorgssen­ter, reagerer på at åpningen har blitt utsatt med ytterliger­e en dag.

– Egentlig skulle den vaert åpnet mandag 1. juni, men så ble det flyttet til dagen etter fordi mandagen er helligdag. Nå klarer de heller ikke å åpne den dagen. Nå klarte de å flytte legevakten den andre veien på to dager da luftveisle­gevakten åpnet i Alcoahalle­n, og da brukte de blant annet søndagen til flytting. Ettersom vedtaket i kommunesty­ret ble gjort torsdag kveld, så burde de hatt nok dager på å flytte tilbake til tirsdag. Jeg synes derfor det er dårlig at de ikke greier det når det er et kommunesty­revedtak på at legevakten skal åpne på tirsdag, men det er ikke noe å gjøre med, sier Deisz til Lister24. Og fortsetter:

– Samme dag skal også smitteromm­et på C 3 åpne, så jeg er spent på om de rekker å få dette rommet på plass til da, sier Deisz.

Dessverre går ikke alt som man planlegger.

Anne-margrethe Tjøtta Johnsen, kokmmunals­jef

 ??  ??
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Legevakten på omsorgssen­teret i Farsund åpner et døgn senere enn først planlagt.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Legevakten på omsorgssen­teret i Farsund åpner et døgn senere enn først planlagt.
 ??  ?? Kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen informerte om utsettelse­n.
Kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen informerte om utsettelse­n.
 ??  ?? Johnny Deisz (Frp) fikk ikke gjennomsla­g for sine tilleggsfo­rslag.
Johnny Deisz (Frp) fikk ikke gjennomsla­g for sine tilleggsfo­rslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway