Lister

Løp Farsund maraton likevel

Farsund maraton ble avlyst. Det ga Jan Olav Lundegaard (69) blaffen i.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Farsund maraton ble avlyst. Det stoppet ikke Jan Olav Lundegaard (69), som løp likevel.

For maraton skulle han løpe, og det gjorde han på lørdag, samme dag som Farsund maraton egentlig skulle ha vaert arrangert.

Intern konkurrans­e

Med seg hadde han tre løpere fra Mandal. Inger Saanum, Kjersti Nordstrøm og Hadi Moradi slo følge på hele maratondis­tansen.

– Vi tok det jo som en konkurrans­e, så vi løp hver for oss. Farsund maraton var et av målene mine denne sesongen, og jeg har løpt til sammen 1.700 kilometer i år. Det blir nesten ti mil hver uke. Treningen har derfor ikke vaert helt forgjeves, humrer 69-åringen.

Koronaviru­set satte en effektiv stopper for løpsfesten i Farsund i år, men den gamle ringreven Jan Olav Lundegaard lot seg ikke stanse.

Derfor la han lørdag formiddag ut på de 42.195 maratonmet­erne. Tre timer, 57 minutter og fem sekunder senere var han i mål. På deler av distansen hadde han selskap av en lokal løper fra Farsund.

– Jeg løp for det meste i traseen som man bruker på Farsund maraton. Men noen steder tok jeg meg litt friheter og løp litt mer på asfalt, smiler Lundegaard.

Avisen var ikke tipset på forhånd, og det ble heller ikke tatt noen bilder, verken før, under eller etter løpet. Det var først da turen ble delt på sosiale medier, via en treningsap­p at maratonløp­et ble gjort kjent.

– Fantastisk

Han beskriver lørdagen som en aldeles strålende dag for maratonløp­ing i Farsund og på Lista.

– 17-18 grader og vindstille.

Det var helt fantastisk, sier han.

69-åringen, som regnes som en av landets ti beste i sin klasse i maratonløp­ing er godt fornøyd med tiden.

– I fjor løp jeg på 3.50 og 3.55 på de to maratonløp­ene jeg deltok i. Målet er alltid å komme under fire timer, forklarer 69-åringen, som har 20 maratonløp på Cv-en.

Håper på Chicago

I år hadde han meldt seg på og fått billetter både til Hamburg maraton i april, Berlin maraton i slutten av september og Chicago maraton 11. oktober.

– Hamburg ble avlyst. Berlin ser også ut til å ryke, ettersom tyskerne ikke åpner opp for arrangemen­ter med over 5.000 mennesker før 24. oktober, og da blir det for sent på året. Chicago maraton har jeg et lite håp om å få gjennomfør­t, hvis Trump åpner opp grensene innen den tid, sier Jan Olav Lundegaard.

Han håper og har fått signaler på at maratonarr­angørene i Farsund satser på nytt arrangemen­t neste år.

– Det er et utrolig flott arrangemen­t, og jeg oppfordrer folk i lokalmiljø­et til å sette i gang med treningen og bli med og løpe for å støtte opp om Farsund maraton, forteller 69-åringen.

Det kan nevnes at Inger Saanum, som er blant verdens beste i sin årsklasse, i lørdagens private utgave av Farsund maraton løp i mål på tiden 3.08, omtrent samme tid som Hadi Moradi. Kjersti Nordstrøm hadde ifølge Jan Olav Lundegaard en tung dag, og kom i mål på 3.51.

Farsund maraton var et av målene mine denne sesongen.

Jan Olav Lundegaard (69)

 ??  ??
 ?? FOTO: HELGE S. HANSEN ?? Jan Olav Lundegaard (69), her fotografer­t under Farsund maraton i 2016, løp en privat variant av Farsund maraton lørdag, samme dag som løpsfesten skulle ha vaert arrangert.
FOTO: HELGE S. HANSEN Jan Olav Lundegaard (69), her fotografer­t under Farsund maraton i 2016, løp en privat variant av Farsund maraton lørdag, samme dag som løpsfesten skulle ha vaert arrangert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway