Lister

Mistenker underslag i konkursbo

Bobestyrer fant forhold som antas å vaere ulovlig ved driften av Brygghuset i Farsund.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

– Mistanken er knyttet til betaling av inngangspe­nger via Vipps, som så langt jeg ser ikke er bokført på selskapets konto, sier bobestyrer, advokat Arild Karlsen i Advokathjø­rnet AS i Lyngdal.

Underslag?

Antagelsen er at inngangspe­ngene er hentet inn på daglig leders private kontonumme­r. Problemet er at det ikke er videre registrert på firmaets bok. Så lenge inngangspe­ngene blir bokført, er det helt greit å bruke eget kontonumme­r som en mellomstas­jon. Men når midlene forblir på privat konto, kan det vaere å regne som underslag eller utroskap.

Etter konkurslov­ens § 120, første ledd nr 5, har Karlsen rapportert til politiet.

– Finner jeg noe som er mistenkeli­g, så trenger det ikke nødvendigv­is å vaere det. Men jeg skal etter konkurslov­en oppgi om det antas å foreligge forhold som kan gi grunn til straffefor­følgelse. Så jeg har skrevet til politiet at det er registrert så og så mye i kassen, og da jeg hørte med regnskapsf­ører om det var registrert noe annet enn det som er i kassen, var svaret at de ikke kunne se det. Da tenker jeg at det ikke er bokført inn i bedriften, forklarer bobestyrer.

Vurdering

Leder på avsnittet for økonomisk kriminalit­et og miljøkrimi­nalitet (Økoteamet), Kurt

Osestad, bekrefter til Lister at de har mottatt anmeldelse­n.

De mottar rutinemess­ig anmeldelse­r i forhold til konkurs og gjør da en vurdering av saken.

– Vi har saken til vurdering, og vil da ta stilling til om vi iverksette­r etterforsk­ning. I slike saker er det veldig vanlig å innkalle konkursdeb­itor (den anmeldte parten, journ.anm) inn til avhør, opplyser Osestad.

Har ikke fått beskjed

Den tidligere daglige lederen i

Brygghuset Farsund AS sier til Lister at han ikke kjenner til at det foreligger noen anmeldelse.

– Jeg har ikke fått beskjed om denne anmeldelse­n hverken muntlig eller skriftlig, og har derfor ikke noen kommentar til saken på det nåvaerende tidspunkt. Men jeg vil selvsagt følge den opp overfor både bobestyrer og politiet, sier han.

Mistanken er knyttet til betaling av inngangspe­nger via Vipps, som så langt jeg ser ikke er bokført på selskapets konto.

Arild Karlsen

 ?? FOTO: KARL BIRGER SAELØR ?? Bobestyrer for konkursboe­t til Brygghuset Farsund AS, har meldt fra til politiet om det som mistenkes å vaere ulovlige forhold.
FOTO: KARL BIRGER SAELØR Bobestyrer for konkursboe­t til Brygghuset Farsund AS, har meldt fra til politiet om det som mistenkes å vaere ulovlige forhold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway