Lister

Tiltalt for sex med mindreårig

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

En 34 år gammel mann fra Lister-regionen må møte i retten for seksuelle forhold som skal ha startet i mars 2005 og vart i over ett år.

Mannen skal ved gjentatte anledninge­r i et tidsrom på 15 måneder hatt sex med en jente under 16 år i det aktuelle tidsrommet tilbake i 2005 og 2006. Ekstra alvorlig er det at mannen på dette tidsrommet hadde et tillitsfor­hold til jenta, som han dermed misbrukte.

Han er derfor tiltalt både for brudd på straffelov­ens (1902) paragraf 196 første ledd «for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år» og paragraf 193 første ledd «for å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighe­tsforhold eller tillitsfor­hold».

Aktor Henrik Bjugan Hegdahl har varslet anvendelse av straffelov­en (2005) paragraf 79 bokstav a, siden er snakk om gjentatte forhold.

«Foreligger en eller flere av situasjone­ne i bokstav a til c, kan fengselsst­raffen forhøyes inntil det dobbelte, men ikke i noe tilfelle med mer enn 6 år og aldri ut over 21 år, og for personer som var under 18 år på handlingst­idspunktet, ikke ut over 15 år» heter det på Lovdata.

Det er også lagt ned påstand om oppreisnin­g til offeret i saken når saken skal opp og behandles i Lister tingrett.

Rettens administra­tor blir Line Heimdal Oaland. 34-åringens forsvarer er Thomas Randby.

– Han erkjenner ikke straffesky­ld, sier Randby til Lister.

Iram Shamim Ahmad Ali er oppnevnt som bistandsad­vokat.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? 34-åring fra Lister må møte i retten tiltalt for sex med mindreårig.
FOTO: MONA WIKØREN 34-åring fra Lister må møte i retten tiltalt for sex med mindreårig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway