Lister

Ønsker mer digital undervisni­ng

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Erik Johan T. Lindøe i Agder Høyre har tatt til orde for mer digital undervisni­ng i den videregåen­de skolen.

Han tok selv opp denne saken i hovedutval­g for utdanning på tirsdag, hvor han er nestleder, i forbindels­e med at de behandlet skolebruks­plan fase 1 for Agder, som er en plan som inneholder prinsipper om hva slags videregåen­de skoler fylket har og hva de ønsker i tiden fremover, både med tanke på skolebygg, studieretn­inger og fag.

– Et av forslagene som jeg tok opp under denne saken er at vi nå må legge til rette for muligheten til å kunne ta flere programfag digitalt i den videregåen­de skolen. Nå under korona-situasjone­n har vi sett at digital undervisni­ng fungerer og at både laerere og elever klarer denne omstilling­en godt. Nå må vi bruke disse muligheten­e enda bedre, og gi elevene i den videregåen­de skolen enda flere muligheter, opplyser Lindøe.

Han viser til at det på alle de videregåen­de skolene i Agder dette skoleåret har vaert fag som ikke har hatt nok søkere til å fylle en klasse, noe som igjen har ført til at elever ikke har fått oppfylt ønskene sine til programfag.

– Jeg tror dette vil kunne løses ved at vi tenker mer digitalt, og samarbeide­r mellom skolene. Praktisk betyr det at man kan gå på Eilert Sundt VGS, ta Latin på Dahlske VGS og Kultur og kommunikas­jon på Kristiansa­nd katedralsk­ole, alt gjennom å delta på undervisni­ng digitalt. Da får elevene et bedre tilbud til fag de kan ta, og det kan gjøre at flere elever vil kunne gå på skolene i distrikten­e, sier Lindøe.

 ??  ?? Erik Johan T. Lindøe i Agder Høyre tar til orde for mer digital undervisni­ng i den videregåen­de skolen.
Erik Johan T. Lindøe i Agder Høyre tar til orde for mer digital undervisni­ng i den videregåen­de skolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway