Lister

Sander (24) klar for Obos-ligaen

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Sander Birkeland (24) fra Lyngdal har signert toårskontr­akt med Obosligakl­ubben Strømmen IF.

– Det å nå få sjansen til å få spille for Strømmen i Obos-ligaen er noe jeg har ønsket og jobbet for i lang tid. Jeg gleder meg veldig til å starte sesongen og komme i gang, sier 24-åringen til avisen Lister.

Fredag signerte han kontrakt med Strømmen, og allerede denne uken starter en normal treningshv­erdag etter en vinter og vår preget av koronaviru­set.

– Dette er en klubb som har vaert i Obos-ligaen i rundt 14 år, så det er en stabil og god klubb, forteller Birkeland.

24-åringen kommer til klubben på Romerike fra 2. divisjonsn­ivå i Oppsal, hvor han spilte en halv sesong i fjor etter overgang fra Kjelsås. Det er første gang han får sjansen på nest øverste nivå.

Lyngdølen trente med Strømmen i vinter, og scoret blant annet et av målene i en treningska­mp mot Elverum. Klubben ønsket å signere ham allerede da, men det kom ting i veien slik at overgangen ikke var i boks før nå.

– Min langsiktig­e målsetting er fortsatt å se hvor langt jeg kan nå som fotballspi­ller. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med å vaere på det nest øverste nivået i Norge, sier Sander Birkeland.

Strømmen-trener Ole Martin Nesselquis­t er glad for at lyngdølen skal spille for klubben.

– I Sander får vi en indreløper med kraft. Han er flink til å komme inn i boksen og er en målfarlig spiller, sier han til Romerikes Blad.

24-åringen har siden han forlot Lyngdal for seks år siden også spilt for Finnsnes i nord, Fløy på Flekkerøy og Grorud, i tillegg til Oppsal hvor han spilte sist.

 ?? FOTO: STRØMMEN IF ?? Sander Birkeland (24) fra Lyngdal signerte fredag toårskontr­akt med Obos-ligaklubbe­n Strømmen IF. Til høyre står trener Ole Martin Nesselquis­t.
FOTO: STRØMMEN IF Sander Birkeland (24) fra Lyngdal signerte fredag toårskontr­akt med Obos-ligaklubbe­n Strømmen IF. Til høyre står trener Ole Martin Nesselquis­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway