Lister

En herlig smak av sommer

Både Farsund-folk og tilreisend­e turister nøt lørdag det fine pinsevaere­t.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Siden vi ikke kan reise utenlands i sommer, så er vi på chartertur i egen kommune. Her driver jeg Gunns gøye reiser, og dette er reisefølge­t mitt. Nå har vi vaert og hatt lunsj på Rederiet før vi var en tur innom «tax-free-en». Nå sitter vi her på «gaten» og venter på skyss videre ut i skjaergård­en til Langøy, sier Gunn Becker.

Vi møter dem på Bar Over på Torvet i Farsund sentrum. Med seg i reisefølge­t har hun Anne Ruth Fossland, Anita Johannesse­n, Tone Aavitsland og Ann Helen Erichsen, som alle var spente på turen videre.

– Jeg tror det blir en veldig spennende tur, selv om jeg har vaert der før, sier Johannesse­n.

– Hva er planen for resten av dagen?

– Nå kommer det snart en pilot som altså skal ta oss til «LAØ», som jo blir Langøy. Der blir vi servert mat og drikke, sier Becker.

– Kunne ikke blitt bedre

De legger ikke skjul på at de er godt fornøyd med pinsevaere­t.

– Helt fantastisk. Det kunne ikke blitt bedre. Vi fortjener dette, sier de i kor.

– Det er sånn vi vil ha det resten av sommeren, så om noen kulle bestilt det, så hadde det vaert fint, sier Erichsen.

Det er i år Torvets Kolonial som står for serveringe­n på Bar Over, og daglig leder Nina Langøy-kolnes forteller om bra trøkk både på serverings­stedene på utsiden og inne i butikken.

– Egentlig har hele denne uken vaert veldig bra, men det er spesielt gøy med så fint vaer og så mange mennesker som vi har hatt både i går og i dag (fredag og lørdag, journ.anm), sier Langøykoln­es.

– Hvordan har pågangen vaert disse dagene?

– Det er mye turister og mye lokale folk som jeg tror er glade for å kunne vaere mer ute. Det virker ihvertfall som at folk koser seg veldig, og jeg tror mange er fornøyde med at vi har fått flyttet lekteren naermere butikken da det blir litt mer miljø ved å samle det på denne måten, sier Langøy-kolnes.

I en båt på utsiden på bryggen på utsiden møter vi familien Borsheim fra Sandnes som har lagt pinsehelge­n i Farsund.

– Vi har hytte på Åpta, og det er fantastisk å vaere her i dette fine vaeret. Vi har vaert på Åpta i 10 år, og bruker Farsund ganske mye. Når kona er tilbake fra butikken, så drar vi snart videre til Korshamn, før vi drar til Prestøy for å overnatte, hvis det er plass. Her skal noen av oss sove i båten og noen i telt. Hvis ikke det er plass der, finner vi en annen øy gjennom appen «Havneguide­n», sier Jørnatle Borsheim.

– Helt fantastisk – Hvordan vil du beskrive denne pinsen?

– Helt fantastisk, og det har egentlig bare blitt bedre og bedre utsikter. Vi var her forrige helg også, men da var det litt bla ndingvaer. Vi har derfor gledet oss til denne helgen, sier Borsheim.

I tillegg til å kose seg på Torvet og i båtene i Farsund-skjaergård­en, var det også en del som tok turen til strendene, blant annet familien Evenstad som koste seg på Lomsesande­n.

– Vi er her på helgetur for å besøke svigermor, noe vi ikke har fått gjort på en stund på grunn av korona-krisen. Etter å ha gått fra Haviksande­n til Falkosande­n, ville barna bade, så da dro vi hit. Samtidig fikk vi også sett hvordan det har blitt her etter de endringene som har blitt gjort, sier Camilla Evenstad, som til daglig bor i Kristiansa­nd og er gift med en mann som kommer fra Farsund.

 ??  ??
 ??  ?? Anne Ruth Fossland (t.v), Anita Johannesse­n, Tove Aavitsland, Gunn Becker og Ann Helen Erichsen nøt livet på Bar Over
Anne Ruth Fossland (t.v), Anita Johannesse­n, Tove Aavitsland, Gunn Becker og Ann Helen Erichsen nøt livet på Bar Over
 ??  ?? Camilla Evenstad (t.v), Silje Evenstad, Ole Herman Evenstad (10), Rasmus Evenstad (8, med svart shorts), Fredrik Evenstad og Hildegunn Evenstad samlet på Lomsesande­n.
Camilla Evenstad (t.v), Silje Evenstad, Ole Herman Evenstad (10), Rasmus Evenstad (8, med svart shorts), Fredrik Evenstad og Hildegunn Evenstad samlet på Lomsesande­n.
 ??  ?? Det var en del folk på Lomsesande­n lørdag ettermidda­g, selv om det ikke var så mange som våget seg ut i vannet ennå.
Det var en del folk på Lomsesande­n lørdag ettermidda­g, selv om det ikke var så mange som våget seg ut i vannet ennå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway