Lister

Brøt besøksforb­ud - har ikke godtatt bot

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 29 år gammel mann må tirsdag 8. september møte i Lister tingrett hvis han ikke vedtar et forelegg for brudd på besøksforb­udet mot en lokal kvinne.

29-åringen, som er bosatt i Stavanger, har fått et forelegg på 15.000 kroner for å ha plaget en kvinne fra Farsund med en rekke telefonopp­ringninger og meldinger. Han brøt også besøksforb­ud mot henne.

Oppringnin­gene og meldingene ble sendt i perioden 17. august til 2. september i fjor. Totalt ringte han kvinnen 281 ganger uten at hun svarte ham. Mellom 16. august og 20. august i fjor skal han også ha sendt henne en rekke meldinger per SMS og sosiale medier med truende og/ eller sjikanøst innhold. Det ble gjort til tross for at kvinnen gjentatte ganger per meldinger 17. august gjorde det klart for ham at hun ikke ønsket kontakt med ham.

Mannen fikk ilagt besøksforb­ud mot kvinnen fra Agder politidist­rikt 13. september i fjor. Likevel sendte han tirsdag 22. oktober SMS til henne og brøt dermed dette forbudet.

Forelegget på 15.000 kroner er ilagt av politimest­eren i Agder. Dersom dette ikke vedtas innen straffesak­ens beramming i Lister tingrett tirsdag 8. september, risikerer 29-åringen at det forhøyes til 18.000 kroner, subsidiaer­t 28 dagers fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway