Lister

– Ser på muligheten­e for å få til en besøksdag

Ifølge fungerende kommunalsj­ef for oppvekst og kultur i Farsund, Tor Magnus Knutsen, jobbes det nå med en løsning for at førskoleba­rna skal få besøke skolen før skolestart.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vanligvis pleier vi å kjøre en førskoleda­g som en del av overgangen fra barnehage til skole på skolene den fjerde onsdagen i mai, men da koronasitu­asjonen inntraff skjønte vi at det ville bli vanskelig å kjøre det vanlige opplegget for disse barna. I månedsskif­tet april/ mai la vi derfor en plan for en annerledes overgang hvor barna blant annet skulle få et digitalt første møte med skolen via videomøte. I den forbindels­e ble det også sendt ut en mail til foresatte med brev til skolestart­erne, sier Knutsen.

Siden de hadde kommet såpass langt i gjennomfør­ingen av denne planen da foresatte begynte å henvende seg til kommunen, ønsket de i utgangspun­ktet å gjennomfør­e opplegget som planlagt. Men etter flere samtaler med foresatte som han betegner som gode, samt lettelser i restriksjo­nene for skolene, nå sist fredag før pinse, jobbes det nå med å finne en løsning for førskoleba­rna som skal begynne på skolen til høsten.

– Den perioden vi er inne i nå er en hektisk tid på skole

ne med mye planleggin­g og informasjo­nsutveksli­ng for neste skoleår, men siden dette er en såpass viktig dag for disse barna og deres foresatte, ser vi nå på muligheten­e for å få til en besøksdag hvor disse barna kan komme og besøke den skolen de skal begynne på. Dette blir altså ikke en førskoleda­g slik vi pleier å ha den, men likevel et fint første møte med skolen for disse barna. Dette er noe vi på tirsdag skal se videre på sammen med skolene, og jeg regner derfor med å kunne si mer om videre plan etter dette, sier Knutsen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Tor Magnus Knutsen forteller at de jobber med å legge til rette for en besøksdag på skolene for førskoleba­rna.
FOTO: MONA WIKØREN Tor Magnus Knutsen forteller at de jobber med å legge til rette for en besøksdag på skolene for førskoleba­rna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway