Lister

– Ikke vaert hensikten at en ansatt «har fått skylden»

-

Kommunalsj­efanne-margrethe Tjøtta Johnsen sier at hun ikkeharøns­ketågiskyl­dentil ansatt for utsatt åpning av legevakten.

– Det er kommunalsj­ef som har ansvar å sikre tilbakefør­ing til ordinaer legevakt på en trygg og sikker måte. Det har ikke vaert hensikten at en ansatt «har fått skylden». Vi vurderer behov for kjent personell på jobb som er drillet i sine oppgaver for forsvarlig håndtering og kvalitetss­ikring. Ut fra status fredag, kunne ikke noen av de fast ansatte jobbe denne vakten, skriver hun i epost til Lister.

På spørsmål om hvorfor legevakten ikke er operativ tirsdag med tanke på at det meste er flyttet nå, svarer Tjøtta Johnsen:

– Det henvises til tidligere forklaring på hvorfor dato er endret fra 2. juni kl 15 til 3. juni kl 8.00 sendt til KS representa­nter fredag. En god jobb er utført av ansatt i helgen med å flytte fysisk det som skal opp til FOS, i tråd med avtalt fremdrifts­plan. Dessverre lykkes vi ikke i å få kjent sykepleier på jobb første dag (tirsdag). Det er saerlig viktig at det denne dagen er kjent ansatt. I morgen (tirsdag, journ.anm.) vil det bli en gjennomgan­g av legevakten i sin helhet for å kunne sikre en trygg gjenåpning av ordinaer legevakt og kunne ta imot pasienter med påvist covid 19 eller symptomer på covid 19 fra og med 3.6.

Hun mener det blir feil å si at det er manglende lege som er det egentlige problemet.

– Legen ble satt inn som vikar fra korrigert oppstartda­to.

– Hva tenker du om kritikken som kommer fra politikern­e?

– Dette tas til orienterin­g. Har saken vaert håndtert på en god måte fra dere i administra­sjonen?

– Det vises til tidligere informasjo­n som er gitt i saken i forhold til vår håndtering, svarer kommunalsj­efen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen tar kritikken som orienterin­g.
FOTO: MONA WIKØREN Kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen tar kritikken som orienterin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway