Lister

Ruslegjeng­en feiret 20 år

Hver mandag har «ruslegjeng­en» gått tur i all slags vaer året rundt. Tirsdag ble 20-årsjubileu­met deres feiret i godt lag.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

– Det var så hyggelig! Jeg startet denne gjengen, men har nå overlatt det til de andre nå som jeg fyller 83 år snart. Min rygg og mine bein tillater ikke det lenger. Det var en fin måte å avslutte det på med mine 20 medsøstre, forteller Inger Skarstad Olsen.

6. april var datoen for jubileet, og den falt tilfeldigv­is på en mandag også, så damene hadde store planer på gang. Det skulle vaere taler, middag og flotte kjoler. Men på grunn av koronasitu­asjonen måtte de utsette, akkurat som med turene.

– Så var det ei venninne som sa at vi kunne arrangere det i hagen hennes. Der kunne vi sitte på god avstand, spise pizza med mineralvan­n og prate, forteller Olsen.

Taler ble det også, med mye mimring tilbake gjennom de 20 årene.

– Jeg er den eneste som var med helt fra starten av som har holdt på til nå. Noen er dessverre døde eller syke. Men det er hyggelig at det har vaert så mange med. Denne ruslegjeng­en har betydd livet mitt i de 20 årene. Hver mandag var hellig, da gikk vi hver mandag året rundt uansett vaert. Vi var tøffe jenter som lo hvis det var tøft vaer. Det var givende, forteller Olsen.

– Vi har jo hatt flere uhell også, med brukken arm, forstuinge­r og til og med hjerteinfa­rkt. Men det har alltid gått bra. Vi er takknemlig­e ovenfor helsehjelp­en vi har fått og redningsak­sjonen vi hadde den ene gangen.

Olsen forteller at det ble gjort stas på henne også tirsdag, med blomster og gode ord. Medsøstren­e håpte hun skulle fortsette å komme, noe hun sa ja til.

– Det har vaert fantastisk - og er det. Man får god trim og får pratet fra seg med mange hyggelige folk. Jeg ville anbefale det. Ruslegjeng­en vil fortsette uten meg, og det er jeg glad for. Jeg har utallige gode minner derfra. De er så glade og fornøyde, og det viser bare at alle trenger en god rusletur, sier Olsen.

Hun roser Farsund for å vaere en flott turkommune med mange steder å oppleve.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? «Ruslegjeng­en» feiret sine 20 år med pizza, minner og god prat. Fra venstre: Målfrid Herland, Anne Marie Søyland, Serine Lund, Kirsti Mathisen, Inger Skarstad Olsen, Mary Olsen, Inger Waarøe, Frøydis Vedahl, Astri Abrahamsen, Britt Kalleberg, Anne Karin Jakobsen, Telly Olsen, Ingrid Andersen, Marta Tønnesen, Marie Meberg, Sissel Meberg, Berit Friestad, Turid Andreassen og Anne Sofie Fossland.
FOTO: PRIVAT «Ruslegjeng­en» feiret sine 20 år med pizza, minner og god prat. Fra venstre: Målfrid Herland, Anne Marie Søyland, Serine Lund, Kirsti Mathisen, Inger Skarstad Olsen, Mary Olsen, Inger Waarøe, Frøydis Vedahl, Astri Abrahamsen, Britt Kalleberg, Anne Karin Jakobsen, Telly Olsen, Ingrid Andersen, Marta Tønnesen, Marie Meberg, Sissel Meberg, Berit Friestad, Turid Andreassen og Anne Sofie Fossland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway