Lister

To eldre har fått påvist koronasmit­te

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

To personer i Flekkefjor­d fikk tirsdag påvist koronasmit­te i Flekkefjor­d. Dette er de første registrert­e smittetilf­ellene i kommunen.

Det opplyser Flekkefjor­d kommune i en pressemeld­ing.

Det er ifølge kommunen snakk om to eldre, hjemmeboen­de personer, som er bosatt i kommunen. Det opplyses ikke noe om kjønn eller hvilken aldersgrup­pe de smittede tilhører.

Begge skal ha blitt smittet et annet sted i landet, og har vaert i karantene. Kommunen opplyser at de nå er isolert og at de har god helsetilst­and.

Smittespor­ing pågår, og ifølge kommunen er det så langt ingen registrert­e naerkontak­ter i Flekkefjor­d.

Totalt i Lister har nå 33 personer som har folkeregis­trert adresse i kommunene (de kan vaere bosatt andre steder i landet) fått påvist smitte; 13 i Lyngdal, 11 i Farsund, seks i Kvinesdal, to i Flekkefjor­d og én i Haegebosta­d.

De forrige smittetilf­ellene som ble registrert i regionen var i forrige uke, da tre personer i Kvinesdal fikk påvist smitte på to døgn.

I Agder er det nå kun Valle, Vegårshei og Åseral som ikke har hatt noen tilfeller av koronasmit­te etter at pandemien brøt ut i vinter.

Ifølge det nasjonale meldesyste­met for smittsomme sykdommer (MSIS) var det midnatt natt til onsdag registrert 13.152 koronasmit­tede her i landet, ifølge foreløpige tall. Det er en økning på 147 tilfeller siste døgn.

Den siste uken har økningen var på 759 tilfeller.

 ??  ?? Totalt har nå 33 personer i Lister fått påvist koronasmit­te siden mars.
Totalt har nå 33 personer i Lister fått påvist koronasmit­te siden mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway