Lister

Hedret for god journalist­ikk

Avisen Lister fikk tre hederlige omtaler da Sørlandets pressepris ble delt ut fredag kveld.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Cecilie Nilsen fikk hederlig omtale i kategorien «Årets lokalsak» for reportasje­serien «Lister barnevern» mens Mona Wikøren fikk hederlig omtale i samme kategori, for reportasje­serien «Luftslotte­t».

Olav Hoel fikk hederlig omtale i kategorien «Årets foto» med bildet (nedenfor) fra Hanna Abrahamsen­s 90-årsdag på Farsund omsorgssen­ter.

– Stas

– Det er selvsagt stas å få en slik utmerkelse, når man har lagt ned så mye arbeid i et vanskelig tema. Ofte er det kun enkeltsake­r og når det gis kritikk at vi hører om barneverne­t. Jeg har lenge tenkt på å belyse barneverne­t på en litt annen måte, for å formidle hvordan de jobber. Barneverne­t er komplekst, men er til for å hjelpe, sier Nilsen.

Reportasje­serien om Lister barnevern består av fem-seks større reportasje­r. Journalist­en har brukt flere uker på å arbeide fram reportasje­ne.

Mona Wikøren, som nå jobber i Agderposte­n, fikk hederlig omtale med «Luftslotte­t», en sak om uføre Yvonne Loùa, som betalte 1,8 millioner kroner for en leilighet som hun halvannet år senere fremdeles ikke hadde fått overta.

– Det er utrolig hyggelig å høste hederlig omtale for «Luftslotte­t», men det er forferdeli­g trist at Yvonne og sønnen fremdeles ikke har fått leilighete­n de har betalt for. Det gnager i meg. Mine tanker går til Yvonne og Marcel som fremdeles står i en uverdig situasjon. Nå jobber jeg i Agderposte­n og har permisjon fra Lister, og bruker anledninge­n til å oppfordre Farsund kommune til å ta et moralsk ansvar for Yvonne og Marcel, sier Wikøren.

Overrasket

– Dette var veldig moro. Jeg ble litt overrasket, da jeg også hadde sendt inn et annet bilde som jeg kanskje trodde var bedre. Det var et spesielt bilde som ble tatt like etter at kommunen hadde åpnet opp for besøk på omsorgssen­trene, sier Olav Hoel.

På grunn av korona foregikk prisutdeli­ngen på digitalt vis, med lokale samlinger. Journalist­ene i Lister var samlet til en markering i Strandgate­n i Farsund.

76 bidrag

Totalt 76 bidrag var sendt inn til juryen i forkant av den digitale utdelingen av pressepris­ene.

Dette viser at vi i Lister har flinke folk som lager journalist­ikk og tar bilder som hevder seg i det gode selskap på Sørlandet

Svein Morten Havaas

Journalist­ene i Lister hadde sendt inn flere bidrag. Juryen ble ledet av ansvarlig redaktør i avisen Lister, Svein Morten Havaas. Da hans egne journalist­ers innsendte bidrag ble diskutert i juryen, hadde han imidlertid ikke talerett.

– Det har aldri tidligere skjedd at vi har fått tre hederlige omtaler samme år, og dette viser at vi i Lister har flinke folk som lager journalist­ikk og tar bilder som hevder seg i det gode selskap på Sørlandet, sier han.

To bidrag fikk hederlig omtale i hver kategori, i tillegg til bidragene som vant.

Den gjeveste prisen, «Årets sak» ble vunnet av NRK Sørlandet, for sin serie «Ortopeden», om de mange feilbehand­lingene som er blitt utført på Sørlandet sykehus, og som har ført til at vel 450 pasienter i Flekkefjor­d og Kristiansa­nd har krevd ny medisinsk vurdering.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lister-journalist­ene Cecilie Nilsen og Olav Hoel ble fredag kveld hedret med hederlig omtale i kategorien­e «Årets lokalsak» og «Årets foto» da Sørlandets pressepris ble delt ut. Her er de samlet i avisens lokaler i Strandgate­n i Farsund.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lister-journalist­ene Cecilie Nilsen og Olav Hoel ble fredag kveld hedret med hederlig omtale i kategorien­e «Årets lokalsak» og «Årets foto» da Sørlandets pressepris ble delt ut. Her er de samlet i avisens lokaler i Strandgate­n i Farsund.
 ??  ?? Tone (t.v.) og Marry Jane stod klare med flagg da moren Hanna Abrahamsen ble trillet ut av hjelpeplei­er Morag Sarah Bulaeg i begynnelse­n av mai.
Tone (t.v.) og Marry Jane stod klare med flagg da moren Hanna Abrahamsen ble trillet ut av hjelpeplei­er Morag Sarah Bulaeg i begynnelse­n av mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway