Lister

Erklaerte seg ikke skyldig

22-åringen som er tiltalt for å ha kjørt på og drept Daisy May Tran på Snartemo 2. juni i fjor, erklaerte seg ikke skyldig etter tiltalen da straffesak­en startet i Lister tingrett i går.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Det bekreftet aktor Hellek Rue i sitt innledning­sforedrag da rettssaken mot en 22 år gammel mann fra Lister, som er tiltalt for å ha kjørt ned og drept Daisy May Tran (28) på Snartemo natt til 2. juni 2019, startet mandag.

– Var på åstedet

– Ifølge baseutskri­fter hadde tiltaltes telefon innslag på basestasjo­nen på Snartemo, som dekker åstedet. Hans telefon hadde innslag i perioden mellom klokken 03.22 og 03.31, sa Rue.

Politiet har tidligere uttalt at ulykken skjedde ved 03.30-tiden. Etterforsk­ningen etter drapet har vaert omfattende.

– Det ble gjennomfør­t mange vitneavhør, over hundre, og flere av vitnene ble avhørt flere ganger. Det ble også foretatt rundspørri­ng og registreri­ng av tips for å finne ut hva som hadde skjedd, sa politiadvo­katen.

Ifølge påtalemynd­igheten skal tiltalte ha vaert på en fest i Åseral kvelden før ulykken. Han kom ifølge Rue hjem ved 02.30-tiden natt til søndag 2. juni. Deretter skal den tiltalte 22-åringen

ifølge Rue ha kjørt til Snartemo og Urestadvei­en, hvor tiltaltes venner var på fest. På vei dit skal han ifølge Rue ha kjørt på de to kvinnene, og deretter returnert og kjørt hjem igjen, uten å komme til hyttefeste­n.

Kvinnene var på en gård i området i forbindels­e med en dugnad til en festival. Gården lå om lag 500 meter fra stedet hvor de ble påkjørt.

– Indisier

22-åringens forsvarer advokat Berit Therese Knudsen mener bevisene påtalemynd­igheten presentere­r i saken har karakter av å vaere indisiebev­is.

– I de fleste straffesak­er presentere­r påtalemynd­igheten det som er direkte bevis. I denne saken har bevisene som presentere­s mer karakter av å vaere indisier, såkalte indisiebev­is.

Indisier er å regne som bevis men indisiene vil normalt ha en mer støttende funksjon, og brukes til å underbygge faktum som anføres, sier Berit Therese Knudsen.

Hun minnet rettens medlemmer om at de må vaere tilnaermet 100 prosent sikre på at tiltalte har gjort det han er tiltalt for for å dømme ham.

– Et absolutt krav for å domfelle tiltalte er at påtalemynd­igheten klarer å føre bevis utover en hver rimelig og fornuftig tvil, sier Knudsen.

Ikke straffskyl­d

22-åringen som står tiltalt for å ha kjørt på og drept Daisy May Tran, samt kjørt på og skadet hennes venninne nektet straffskyl­d i retten.

Han nektet også straffskyl­d for tiltalepun­ktene om promillekj­øring og for å etterlate de to kvinnene i hjelpeløs tilstand.

Han erkjente imidlertid straffskyl­d for å ikke ha stanset for politiet da han skulle pågripes i oktober i 2019.

22-åringen forklarte at han var på fest i Åseral, hvor han husker at de satt og snakket og drakk, fortrinnsv­is sprit.

– Så husker jeg egentlig ikke så mye mer, før jeg var hjemme og våknet neste dag, sa han.

Den tiltalte forklarte seg videre ta Lister gikk i trykken. Les mer fra hans forklaring på våre nettsider Lister24.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det er stort medieoppbu­d. Her blir aktor Hellek Rue intervjuet av TV2.
FOTO: TOM ARILD STØLE Det er stort medieoppbu­d. Her blir aktor Hellek Rue intervjuet av TV2.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Faren til Daisy May Tran som ble drept på Snartemo natt til 2. juni, Dang Nguyen Tran, er på plass for å følge rettssaken. Nguyen Tran har sagt ja til å la seg avfotograf­ere, men ønsker ikke å gi intervjuer til pressen.
FOTO: TOM ARILD STØLE Faren til Daisy May Tran som ble drept på Snartemo natt til 2. juni, Dang Nguyen Tran, er på plass for å følge rettssaken. Nguyen Tran har sagt ja til å la seg avfotograf­ere, men ønsker ikke å gi intervjuer til pressen.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? – I denne saken har bevisene som presentere­s mer karakter av å vaere indisier, mener 22-åringens forsvarer, Berit Therese Knudsen.
FOTO: TOM ARILD STØLE – I denne saken har bevisene som presentere­s mer karakter av å vaere indisier, mener 22-åringens forsvarer, Berit Therese Knudsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway