Lister

Kjemper for kulturskol­en

Kulturskol­etilbudet i Haegebosta­d kan bli skåret til beinet. Nå har kulturskol­eelevene samlet inn over 170 underskrif­ter for å bevare tilbudet.

- TOM ARILD STØLE

– Vi synes det er sleipt å bare kutte tilbudet for oss som har lyst til å laere å spille piano, bare fordi kommunen har litt lite penger, sier kulturskol­eelev Rebekka Gysland.

Underskrif­tskampanje

Sammen med flere andre av kulturskol­eelevene i kommunen har hun i høst jobbet med å samle inn underskrif­ter, i håp om at politikern­e dropper kutt i kulturskol­etilbudet.

For når rådmann Ivan Sagebakken skal legge fram sitt budsjettfo­rslag torsdag, foreslår han å kutte i kommunens kulturskol­e med en halv million kroner.

– Vi vil foreslå at det gis et annet tilbud enn i dag, men at det blir et minimumsti­lbud, i tråd med loven, sier Sagebakken.

I budsjettfo­rslaget må han foreslå kutt på totalt sju millioner kroner, noe som utgjør nesten sju prosent av kommunens driftsbuds­jett.

– Det er snakk om dramatiske kutt i tjenesteti­lbudet, påpeker rådmannen.

Imponert og rørt ordfører

Fredag ettermidda­g møtte Rebekka Gysland og fem andre kulturskol­eleever, som alle går og laerer å spille piano på kommunehus­et for å overlevere underskrif­tene til ordfører Margrethe Handeland.

Hvis rådmannen får det som han vil, blir det i fremtiden gitt et kulturskol­etilbud via skolekorps­et Samklang. Det betyr at de som går på kulturskol­en for å spille piano, vil stå uten noe tilbud.

– Det er skikkelig dumt. Vi er veldig glade i kulturskol­en, sier Gysland og de andre kulturskol­eelevene.

Ordfører Margrethe Handeland (Sp) skryter av elevenes engasjemen­t.

– Jeg er veldig imponert over det de har klart å få til, og jeg blir helt rørt over å se hvor mye de bryr seg om kulturskol­en. Selv håper jeg at vi kan finne løsninger innenfor de rammene vi har, men det er veldig vanskelig å si noe om kulturskol­en før vi har fått hele budsjettet presentert. Likevel tror jeg nok at et slik engasjemen­t fra de yngste nok vil føre til at politikern­e tar noen ekstra runder for å vurdere tilbudet, sier hun.

– Kjempevans­kelig

Overfor elevene forsøkte hun å forklare at politikern­e står overfor tøffe valg og harde prioriteri­nger fram til budsjettet skal endelig vedtas 17. desember.

– Kommunen har mange oppgaver som den skal løse. Og pengene man har til å løse oppgavene blir mindre år for år. Det er kjempevans­kelig, sa Handeland til elevene.

Elevene kunne fortelle at de gjennom sitt arbeid med å samle inn underskrif­ter, på bygda, på skolen og på butikken hadde truffet på en av dem som var med og startet kulturskol­en.

– Han var helt opprørt og sjokkert over at kommunen ville kutte i kulturskol­en, sa elevene til ordføreren.

Nå lover barna å snakke med flest mulig politikere for å få dem til å forstå hvor glad de er i kulturskol­en.

– Vi kommer til å fortsette å kjempe, sier Martha Kvås, Rakel Lande, Tina Eikeland, Anna Kvås, Rebekka Gysland og Janne Eikeland.

 ??  ?? Over 170 underskrif­ter for å bevare kulturskol­en i Haegebosta­d leveres her til ordfører Margrethe Handeland. Fra venstre: Martha Kvås, Rakel Lande, Tina Eikeland, Anna Kvås, Rebekka Gysland og Janne Eikeland.
Over 170 underskrif­ter for å bevare kulturskol­en i Haegebosta­d leveres her til ordfører Margrethe Handeland. Fra venstre: Martha Kvås, Rakel Lande, Tina Eikeland, Anna Kvås, Rebekka Gysland og Janne Eikeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway