Lister

Sangkor satt i karantene

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Sangkoret Nordvesten sine medlemmer som var til stede på korøvelse onsdag, er alle satt i karantene.

– Dette er en kjedelig situasjon, men vi føler det er viktig å fremheve at vi ikke baerer noe nag til vårt uheldige medlem som var smittet. Dette er tilfeldigh­eter som ingen kan styre, og mange føler nok at de kunne vaert i samme situasjon selv. Vi ønsker god bedring og ser frem til vi kan møtes igjen.

Det skriver styret i sangkoret i en pressemeld­ing til Lister. Totalt er 32 medlemmer i koret nå i ti dagers karantene. Grunnen er altså at et av medlemmene har fått påvist korona.

– Ifølge opplysning­er vi har fått, så er ikke smitten oppstått under selve korøvelsen. Som en konsekvens av situasjone­n er alle 31 medlemmer samt vår dirigent nå satt i 10 dagers karantene, for å utelukke at noen er smittet og for å hindre en eventuell videre smitte i lokalsamfu­nnet. Vi vil fortsette å ha fortløpend­e dialog med smittevern­legene i Farsund og Lyngdal for videre oppfølging av korets medlemmer, står det i pressemeld­ingen fra leder Morten Egerhei.

Øvelsen skal ha hatt fulgt gjeldene smittevern­regler, med blant annet 1,5 avstand til siden og 2 meter frem og tilbake.

– I tillegg har vi klare regler for at medlemmer ikke skal komme på øvelser dersom de ikke føler seg helt friske eller har besøkt områder med høy smitte. Vi har fokus på å holde avstand i pauser, ved adkomst og avreise samt at vi har fremsatt desinfeksj­onsmidler ved inngangen og generelt overholdt alle regler og påbud som gjelder for korøvelser i disse tider, skriver styret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway