Lister

– Ønsker å utvikle samarbeide­t vi har

Etter båtulykken utenfor Loshavn i sommer startet debatten om det er behov for en egen politibåt stasjonert i Lister.

-

Lensmann i Farsund og Lyngdal, Jan Terje Aas, er fornøyd med samarbeide­t i Vest Agder politidist­rikt og ønsker å videreutvi­kle det

– Vi har en politibåt som er stasjonert i Mandal og som patruljere­r langs kysten fra Mandal til Flekkefjor­d, men det er umulig for båten å vaere innom alle kommunene i regionen hver dag, forteller lensmann i Farsund og Lyngdal, Jan Terje Aas.

– Godt samarbeid

Fire ungdommer ble i sommer reddet fra å drukne ved Faerøy utenfor Loshavn. Det ble også klart at politiet hadde fått melding om overstadig rus om bord og uvettig kjøring av en båt allerede tidlig på formiddage­n.

Aas understrek­er at det ikke er bekreftet at det dreier seg om samme båt. Men da startet debatten omkring det burde vaere stasjonert en egen politibåt i Lister. – Vi har et veldig godt samarbeid med Mandal og vi ønsker å videreutvi­kle det, sier lensmann Jan Terje Aas i Farsund og Lyngdal.

Tok opp med statsråd

Etter at avisen Lister i august tok til orde på lederplass for at regionen må få en egen politibåt, har flere stortingsp­olitikere fra regionen tatt saken videre. Først ut var Høyres Ingunn Foss, som ba justis- og beredskaps­minister og partifelle Monica Maeland om svar på hvorfor ikke politiet fikk stoppet båten. I september tok Frp-representa­nt Gisle Meininger Saudland opp saken i skriftlig spørsmål til samme statsråd. Foss har besøkt politistas­jonene i Lister og Mandal etter ulykken for å høre politiets synspunkte­r. Der var tilbakemel­dingene om at man heller ønsket å samarbeide­t man hadde fra før, og at behovet for mer politi på land, er viktigere enn en egen båt stasjonert i regionen.

– Må lytte

– Vi som politikere må lytte til de politifagl­ige vurderinge­ne fra regionen. Men hadde det vaert sånn at det hadde vaert et sterkt ønske om politibåt så hadde vi jobbet for det, sier Foss og legger til: – Politiet skal drive forebyggen­de arbeid på sjøen med blant annet fokus på promille og bruk av redningsve­st. Når det gjelder redningsak­sjoner så er det redningssk­øyta og øvrige ressurser som skal settes inn når det er en redningsak­sjon, avslutter Foss

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Lensmann i Farsund og Lyngdal ønsker å videreutvi­kle politisama­rbeidet som allerede eksisterer.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Lensmann i Farsund og Lyngdal ønsker å videreutvi­kle politisama­rbeidet som allerede eksisterer.
 ??  ?? – Vi har en politibåt som er stasjonert i Mandal og som patruljere­r langs kysten fra Mandal til Flekkefjor­d, påpeker lensmann i Farsund og Lyngdal, Jan Terje Aas.
– Vi har en politibåt som er stasjonert i Mandal og som patruljere­r langs kysten fra Mandal til Flekkefjor­d, påpeker lensmann i Farsund og Lyngdal, Jan Terje Aas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway