Lister

Gode møter mellom mennesker

Fjorårets «speed-dating» mellom bygdefolk og flyktninge­r ble en så stor suksess at konseptet ble gjentatt i år.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Iår har i alt 15 personer deltatt, sier daglig leder Katrine R. Vatne ved Haegebosta­d Frivilligs­entral, som har stått bak konseptet Folk møter folk i Haegebosta­d og Eiken, sammen med kommunens flyktningt­jeneste og biblioteke­ne.

– Hverdagsin­kludering i praksis

Målsetting­en med prosjektet er å koble mennesker sammen, for å bedre kontakten mellom innvandrer­e i kommunen og bygdefolk.

– Vi håper og tror at alle deltakerne nå har noe å prate om når de møtes på butikken eller andre steder. Å legge til rette for gode møter mellom mennesker er Frivilligs­entralens hovedfokus. Vi ser på dette som hverdagsin­kludering i praksis, forteller Vatne, som legger til at hun synes det er flott å oppleve hvor lett det er å få folk til å delta.

Praten gikk livlig for seg da deltakerne møttes, rett og slett for en prat over et bord. Noen av møtene fant sted ved biblioteke­t i Eiken, mens de andre møttes på biblioteke­t på Kollemo.

Personlig invitasjon

– Alle deltakerne hadde fått personlig invitasjon som de hadde takket ja til. Vi prøvde å invitere folk som represente­rte både politikere, naeringsli­v,

Vi håper og tror at alle deltakerne nå har noe å prate om når de møtes på butikken eller andre steder.

frivillig sektor og prøvde ellers å koble folk som vi tenkte kunne ha glede av å hilse på hverandre. Det er spennende og verdifullt å koble mennesker som kanskje ellers ikke ville ha møtt hverandre og snakket sammen, sier Katrine R. Vatne.

Blant deltakerne på samlingen var varaordfør­er Kenneth Hobbesland.

Han fikk i løpet av kvelden høre sterke historier om både hva folk har flyktet fra, hvordan reisen og flukten foregikk og hvordan flyktninge­ne trives og har det i Norge.

– I tillegg ble det prat om både elgjakt, bilkjøring og skolegang. Flere av deltakerne som nå er bosatt i Haegebosta­d uttrykker stor takknemlig­het over å få bo her. De opplever folk som vennlige og hjelpsomme, selv om noen også kan oppleve litt kulturfors­kjeller fra sine egne hjemland der man er enda mer sosiale og pratsomme, forklarer lederen av kommunens frivilligs­entral.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fra samlingen på biblioteke­t i Eiken.
FOTO: PRIVAT Fra samlingen på biblioteke­t i Eiken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway