Lister

Den siste polfarer

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Forestilli­ngen «Den siste polfarer» vises på Backes bu i Farsund førstkomme­nde fredag, 6. november.

– Det er ikke Fridtjof Nansen eller Roald Amundsen publikum får møte her, denne polfareren kaller seg «en oppdagelse­sreisende i blankt og brunt». For han går polferden rett over gata eller rett rundt hjørnet – til naermeste pol. Han er en karakter som finnes i alle byer og tettsteder, som lever sitt liv helt utenfor normen – en vi alle kjenner til, sier Åshild Vere Jacobsen, daglig leder ved Kulturbokh­andelen Farsund Libris, som står for arrangemen­tet sammen med Rederiet Hotell og Folkeakade­miet i Farsund & Lista.

– Denne representa­nten for byens «løse fugler» har forbløffen­de klarsynte observasjo­ner av livet og verden rundt seg i vår hjemlige naerhet. Vi tror kanskje at han og hans kumpaner ikke har et så rikt «indre liv»? Spørsmålet er snarere om vi egentlig er så forskjelli­ge når det kommer til stykket… legger hun til.

«Den siste polfarer» beskrives som en varm og humoristis­k forestilli­ng hvor latter og alvor går hånd i hånd, sammen med sanger av blant andre Cornelis Vreeswijk, Odd Børretzen, Leonard Cohen og Tom Waits. Det er Sturla Berg-johansen som er regissør for denne musikalske monologen, som blir framført av skuespille­r Geirr Johnson – godt hjulpet av musiker Terje Støldal på kontrabass.

– Det er veldig fint at flere aktører kan gå sammen slik at det kan vaere mulig å arrangere slikt som dette, også nå når covid-19 setter begrensing­er for arrangemen­ter og aktivitete­r, sier Åshild Vere Jacobsen.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Skuespille­r Geirr Johnson fremfører den musikalske monologen «Den siste polfarer» på Backes bu i Farsund fredag – godt hjulpet av musiker Terje Støldal på kontrabass.
FOTO: PRESSEBILD­E Skuespille­r Geirr Johnson fremfører den musikalske monologen «Den siste polfarer» på Backes bu i Farsund fredag – godt hjulpet av musiker Terje Støldal på kontrabass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway