Lister

Skoledrift på rødt nivå

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Smittevern­myndighete­ne i Farsund og Lyngdal kommuner har besluttet at Eilert Sundt videregåen­de skole skal drive på rødt nivå denne uken.

Det meldte skolen på sin hjemmeside fredag ettermidda­g. Denne informasjo­nen skal også ha gått ut til elevene samme ettermidda­g.

Ifølge hjemmeside­n betyr dette i praksis at det blir mindre tilstedeva­erelse på skolen og mindre kontakt mellom elevene.

– I praksis betyr dette mindre tilstedeva­erelse på skolen og mindre kontakt mellom elevene. Elevene vil få en skolehverd­ag i neste uke med noen dager med fjernunder­visning og noen dager med undervisni­ng fysisk på skolen, forklarer Espen Berglund, rektor ved Eilert Sundt videregåen­de skole, i en pressemeld­ing

Ifølge Arly Hauge, fylkesdire­ktør utdanning i Agder fylkeskomm­une har de en tett og god dialog med kommunene som har smittevern­ansvaret i den enkelte kommune.

– Vi følger det de bestemmer og har planer klar for hva som skal skje ved de ulike nivå /grønt, gult og rødt). Det medfører selvsagt ekstraarbe­id for skolen, men de har vaert forberedt på at dette kunne skje og kan derfor raskt agere, sier Hauge i pressemeld­ingen.

På skolens hjemme oppfordrer de også elevene til å vurdere alternativ­er til buss når de skal til skolen.

– Vi gjør også oppmerksom på at kantinene er stengt og at det ikke serveres skolefroko­st. Vi oppfordrer elevene til å ta med seg matpakke og drikke på skolen. Rødt nivå innebaerer at elever og ansatte nå skal holde en meter avstand i alle situasjone­r på skolen, også i klasseromm­et, skriver Eilert sundt videregåen­de skole på sin hjemmeside.

 ??  ?? Eilert sundt videregåen­de skole, her ved brakkebygn­ingen i Vanse, går kommende uke over på rødt nivå.
Eilert sundt videregåen­de skole, her ved brakkebygn­ingen i Vanse, går kommende uke over på rødt nivå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway