Lister

Barneskole­trinn tatt ut i karantene

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Det er mistanke om koronasmit­te hos en elev ved Vanse skole. Som følge av dette er hele trinnet tatt ut av skolen.

Det opplyser kommunalsj­ef Einar Buø til Lister.

– Det er gjort i påvente av testsvar. Vi har gitt beskjed om at vi vil komme tilbake med mer informasjo­n når vi vet mer om situasjone­n.

Det er andre gang på en uke at skoleklass­e(r) blir tatt ut i kommunen etter smitteutbr­uddet. I forrige uke ble en klasse ved Farsund barneskole tatt ut som følge av påvist smitte. Denne gangen er det så langt ikke bekreftet smitte, siden det ikke foreligger testsvar. Ifølge meldingen som har gått ut til foresatte, har eleven ikke vaert på skolen siden torsdag.

– Vi gjør alt vi kan for å forhindre smitte blant elevene, derfor har vi også tatt ut hele trinnet, pluss ansatte på dette trinnet mens vi venter på svar. Dette er gjort i samråd med kommuneove­rlegen, sier Buø.

– Hvordan opplever dere situasjone­n nå med skoleklass­er som blir tatt ut som følge av smitte/ mulig smitte?

– Vi gjør alt vi kan for at skoler og barnehager ikke skal stenge. Det er viktig for samfunnet generelt at vi ikke stenger. Samtidig er det viktig å få fram at det er trygt å sende barna på skole eller i barnehage. Vi overholder alle smittevern­reglene, svarer han.

Buø har samtidig forståelse at noen kan opplevende situasjone­n skremmende.

– Engstelse og uro er naturlig. Nå er det viktig at vi støtter hverandre i den situasjone­n vi er inne i.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Det er mistanke om smittetilf­elle ved Vanse skole. Ett klassetrin­n blir hjemme i påvente av testsvar.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Det er mistanke om smittetilf­elle ved Vanse skole. Ett klassetrin­n blir hjemme i påvente av testsvar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway