Lister

– Det er ikke vi som skryter av oss selv

– Det er ikke vi som skryter av oss selv. Rosen komme fra fylkeslege­n og FHI, sier ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen.

-

På bakgrunn av et leserinnle­gg, ført i pennen av tidligere journalist i Lister, Per Kristian Danielsen, som kommer med ramsalt kritikk av kommunens koronahånd­tering og selvskryt, ba avisen ordfører Arnt Abrahamsen om å kommentere noen av påstandene. Hele innlegget kan du lese på side 19 i dagens avis.

Blant annet skriver leserbrevf­orfatteren at kvinnen, som man første trodde hadde blitt smittet etter et familiebes­øk i Rogaland, fortjener en dyp og inderlig beklagelse fra kommunalt hold, for den belastning­en hun har vaert utsatt for ved å vaere smittekild­e for et helt sangkor. Som kjent fant man ikke positive prøver fra hennes naerkontak­ter i Rogaland.

– Det er riktig at hun ikke har fått noen unnskyldni­ng fra oss. Men det var vedkommend­e, som jo testet positivt, som vi antar tok smitten til Nordvesten, uten at vi mener at denne personen kan lastes for det. Hadde det vaert slik at vi visste at denne kvinnen ikke hadde vaert smittet, måtte vi selvsagt lagt oss flate med en gang. Men at det er relatert til koret, er vi uansett rimelig sikre på, sier Abrahamsen.

– Så lenge det ikke var vedkommend­es naerkontak­ter i Rogaland som ble smittet, kan denne personen for eksempel ha blitt smittet andre steder i samme fylke, eller kanskje også i Farsund?

– Absolutt. Det er det vi ikke vet. Men vi er som nevnt rimelig sikre på at smitteutbr­uddet startet i Nordvesten. Jeg har aldri sagt at vi har kontroll på dette, men jeg mener vi har en oversikt over smitteutbr­uddet, sier Abrahamsen.

Om å sole seg i ... – Kommunen blir også beskyldt for å sole seg i glansen av de som jobber i førstelinj­etjenesten?

– Det er jeg ikke enig i, og jeg synes det virker som et surt oppstøt. For eksempel så benytter både ordføreren, rådmannen i kommuneove­rlegen enhver anledning til å rose alle helsearbei­dere. Dessuten er det ikke vi som skryter av oss selv. Rosen komme fra fylkeslege­n og FHI.

– Hva med munnbindpå­bud blant helseperso­nell i førstelinj­etjenesten eller på kjøpesentr­e for eksempel?

– Vi har ikke vurdert det som nødvendig per nå, men vi følger anbefaling­ene fra FHI.

Eldre og kommunikas­jon – Bli det tatt tilstrekke­lig hensyn til eldre som ikke er på sosiale medier når det gjelder kommunikas­jon om koronasmit­te? Bør ikke Farsund kommune vaere en

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Arnt Abrahamsen svarer på kritikken som er kommet i forhold til kommunens koronahånd­erting.
FOTO: MONA WIKØREN Arnt Abrahamsen svarer på kritikken som er kommet i forhold til kommunens koronahånd­erting.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway