Lister

Negativ til nedleggels­e av Årnes

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Utdannings­forbundet i Lyngdal stiller seg negativt til ei arbeidsgru­ppes forslag om å legge ned Årnes skole og flytte elevene til henholdsvi­s Berge og Å barneskole­r.

– Utdannings­forbundet Lyngdal kan ikke stå inne for nedlegging av noen av skolene uten å gjøre en grundig vurdering av tilbudet elevene vil få. Å legge ned Årnes skole vil splitte hver klasse fra Årnes i fire deler og ødelegge sosiale nettverk og vi risikerer mistrivsel og skolevegri­ng, skriver lokallagsl­eder i Utdannings­forbundet i Lyngdal, Grethe Stulien Lauen.

Bakgrunnen for uttalelsen er, forslaget til revidering av skolebruks­planen for Lyngdal som en arbeidsgru­ppe presentert­e i september.

Utdannings­forbundet stiller seg svaert kritisk til at de 120 elevene ved Årnes skole kan bli overført til henholdsvi­s Å og Berge barneskole. De stiller spørsmål til at byggingsme­ssige kapasitete­n ved Å skole og uteområdet ved Berge er tilstrekke­lig.

– Vi føler rapporten er forhastet og lite dekkende på både dette feltet og på det økonomiske aspektet der vi undrer oss over om eventuelle kostnader ved å oppruste gamle Å ungdomssko­le er tatt med i beregninge­n samt kostnader til en god sammenslåi­ngsprosess, skriver de.

Utdannings­forbundet svarer også på forslaget om samlokalis­ering av Voksenoppl­aering. De mener dagens tilbud med undervisni­ng på Byremo og i Lyngdal må oppretthol­des.

– Vi viser til intensjons­avtalen med et skolesente­r på Byremo og et i Lyngdal. Vi vil ikke bidra til en svekkelse av det ene skolesente­ret. Lang transport av elever vil vanskeligg­jøre kombinasjo­nen med utdannelse og familieliv, skriver Utdannings­forbundet.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Utdannings­forbundet tar avstand fra å legge ned Årnes skole og flytte elevene til Å eller Berge skoler.
FOTO: TORREY ENOKSEN Utdannings­forbundet tar avstand fra å legge ned Årnes skole og flytte elevene til Å eller Berge skoler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway