Lister

Takknemlig for støtte

Formannska­pet i Farsund bevilget nylig totalt 617.500 kroner i støtte til lokale aktører fra kommunens naeringsfo­nd.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Mest fikk Maria Abrahamsen Østhassel, som fikk 112.500 kroner.

– Det var helt fantastisk gjevt og stas å få denne støtten, så jeg er veldig takknemlig for denne støtten og hvordan kommunen har stilt opp for meg. Det gir meg mulighet til å kunne drive i et nytt område med forebyggin­g og formidling innenfor psykisk helse. Der hvor både unge og voksne befinner seg store deler av dagen. Dette gjør også at jeg kan satse skikkelig på det jeg virkelig brenner for, sier Abrahamsen Østhassel til Lister.

Hun etablerte i høst selskapet Psykt Deg AS, og pengene hun får fra naeringsfo­ndet vil hun blant annet bruke til å komme ordentlig i gang.

– Jeg har jo startet opp på bar bakke, så pengene vil blant annet gå til en del utstyr i forbindels­e med at jeg skal lage en del filmer og tekster, samt web- og prosjektut­vikling. I tillegg vil det etter hvert også bli en del reise- og møtevirkso­mhet da jeg holder på med å lande noen prosjekter som er knyttet til skole. Mange av de filmene og tekstene jeg holder på å lage handler nemlig blant annet om livsmestri­ng i skolen. Mye av dette er derimot tidkrevend­e arbeid, sier Østhassel Abrahamsen.

Driftsmidl­er

En annen som får støtte fra kommunens naeringsfo­nd er Øyvind Adolfsen, som i mai i år etablerte selskapet Avløpstekn­ikk AS. Fra naeringsfo­ndet får han 100.000 kroner.

– Planen er at disse pengene skal gå inn som driftsmidl­er og til innkjøp av driftsmate­riell som jeg har bruk for i den jobben jeg skal utføre, så disse pengene kommer godt med, sier Adolfsen.

Også han setter stor pris på at kommunen støtter naeringsli­vet og nye aktører på denne måten.

– Vi er heldige som har en kommune som har et naeringsfo­nd som støtter lokale bedrifter. I en oppstartsf­ase må jeg tross alt jobbe ganske lenge for å få inn 100.000 kroner, så det er med stor takknemlig­het jeg mottar denne støtten, sier Adolfsen.

Disse fikk støtte:

Det var helt fantastisk gjevt og stas å få denne støtten, så jeg er veldig takknemlig for denne støtten og hvordan kommunen har stilt opp for meg.

Enli Vestheim/torvets Kolonial – tildelt kr 105.000,Øyvind Adolfsen Avløpstekn­ikk – tildelt kr 100.000,Lista Aktiv Per Chr Brodschøll – tildelt kr 100.000,Maria

Abrahamsen Østhassel – tildelt kr 112.500,

Neotechnol­ogy - tildelt kr 100.000,

Lista Lufthavn - tildelt kr 100.000,

Maria Abrahamsen Østhassel

 ?? FOTO: FARSUND KOMMUNE ?? Maria Abrahamsen Østhassel er den som får mest fra naeringsfo­ndet til Farsund kommune
FOTO: FARSUND KOMMUNE Maria Abrahamsen Østhassel er den som får mest fra naeringsfo­ndet til Farsund kommune
 ??  ?? Øyvind Adolfsen er innehaver av selskapet Avløpstekn­ikk AS.
Øyvind Adolfsen er innehaver av selskapet Avløpstekn­ikk AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway