Lister

Narkokrim, ruskjøring, trusler og våpenbesit­telse

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 23 år gammel lyngdøl er tiltalt for en rekke forhold som blant annet omfatter narkotikak­riminalite­t, trusler og brudd på våpenloven.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av politiadvo­kat Berit Woxen i Agder politidist­rikt, skal lyngdølen blant annet ha forsøkt å dyrke frem tre cannabispl­anter i sin egen bopel i Lyngdal i tiden før 10. oktober i fjor. Han er videre tiltalt for oppbevarin­g og bruk av narkotika ved et to ulike anledninge­r.

Han er videre tiltalt for oppbevarin­g og bruk av narkotika, samt kjøring i ruspåvirke­t tilstand og uten gyldig førerkort i Sandnes tirsdag 19. november i fjor. Da han ble stanset av politiet fant de også en kniv i et åpent rom i dashbordet på bilen han førte.

Mandag 18. november i fjor, skal 23-åringen, ifølge tiltalebes­lutningen, ha skrevet en melding på Messenger til en navngitt annen lyngdøl. I meldingen skal han ha krevd å få penger som vedkommend­e skyldte ham. Deretter skal han ha skrevet følgende: «Eg knekke ryggen din så du får sidde i rullestol resten av livet. Prinsipp.»

Lyngdølen er også tiltalt for tre brudd på våpenloven. Torsdag 10. oktober i fjor skal han ha vaert i besittelse av en hagle. Våpenet hadde han i sin bopel i Lyngdal. Ifølge tiltalen ble hagla oppbevart på soverommet mellom madrassen og sengeramme­n. Den hadde to patroner i magasinet og sluttstykk­et stod i fremre posisjon. Han hadde også et elektrosjo­kkvåpen på den samme bopelen. Alle våpnene vil det lagt fram påstand om inndragnin­g av når saken kommer opp for Lister tingrett tirsdag 24. november.

 ?? FOTO: OLEKSANDR PAKHAY, SCANSTOCKP­HOTO ?? 23-åringen hadde blant annet ei ladd hagle oppbevart mellom sengebunne­n og madrassen i sitt hjem, da politiet aksjonerte torsdag 10. oktober i fjor.
FOTO: OLEKSANDR PAKHAY, SCANSTOCKP­HOTO 23-åringen hadde blant annet ei ladd hagle oppbevart mellom sengebunne­n og madrassen i sitt hjem, da politiet aksjonerte torsdag 10. oktober i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway