Lister

– Ungdommene er gira

Det naermer seg åpning av det splitter nye klubbhuset til NMK Kvinesdal som mekkeklubb­en «Ein plass å ver» vil ta i bruk på nyåret.

-

Kulturkons­ulent Leah Henriette Rafoss kan fortelle at de klubben gleder seg til å ta i bruk det blivende klubbhuset på Nedre Kvinlog.

– Jeg synes det er kjempe stas, ungdommene er gira på at det er på vei opp.

Såfremt alt går etter planen, blir ungdommens kjøredrøm en realitet våren 2021. Her blir det rom for med skruing, mekking og kjøring, med mentorer som vil veilede underveis.

Det er NMK Kvinesdal som bygger opp klubbhuset på sitt motorstadi­on, og sammen med kommunen er det inngått en treårig avtale, med mulighet for forlengels­e. Ifølge Kjell Inge Hunsbedt er de snart ferdig utvendig, og følger byggeprose­ssen som er planlagt ferdigstil­t ved årsskiftet.

Onsdag publiserte «Kjør me ved» en film på Facebook-siden deres, hvor ungdommene uttrykker gleden over å se drømmen realiseres:

Spente

Rafoss forteller at de har fulgt spent med på utviklinge­n av utbygginge­n. Saerlig med tanke på koronapand­emien.

– Vi har vaert litt redde i forhold til koronaen at det kunne ta lenger tid, men det har ikke vaert et saerlig hinder. Ungdommene er jo litt utålmodige og gleder seg, forteller hun.

Rafoss kom inn i klubben sommeren 2019. Ettersom ungdommene fra «Kjør me ved» (kommunens styringsgr­uppe i det holdningse­ndrende arbeidet mot kjørekultu­ren, journ.anm) lenge hadde ytret ønske om en plass å drifte og mekke, fikk de oversendt en sak til kommunesty­ret - som de vedtok.

Bilcrosspo­rt

Ungdommene har underveis i prosessen stått sentralt i å forme ønsker, og etter hvert er det kommet flere til.

– En ting er mekkeklubb­en hvor de kan mekke på sine ting, men vi har også delen med å drive bilcrosspo­rt, forteller Rafoss.

Ungdommene har selv sagt at de gjerne stiller seg behjelpeli­ge for personer i alle aldre som ønsker eksempelvi­s hjelp til å skifte bremser på bilen. Det er foreløpig planlagt to ukentlige kvelder hvor ungdommene får mekke med veiledning fra fagkyndige personer. Før åpning av klubben vil de diskutere diverse retningsli­njer og regler, men tanken er at fritidstil­budet når ut til aldersgrup­pen 13 til 25 år.

– Men alle som har behov kan komme, tilføyer Rafoss.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Kulturkons­ulent Leah Henriette Rafoss forteller at ungdommene er gira på å ta i bruk klubbhuset på motorstadi­on.
FOTO: BJØRN HOEL Kulturkons­ulent Leah Henriette Rafoss forteller at ungdommene er gira på å ta i bruk klubbhuset på motorstadi­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway