Lister

Arbeiderpa­rtiet glemmer distriktsn­aering nummer

-

Arbeiderpa­rtiet har lagt frem sin distriktss­atsing, et påstått «distriktsl­øft», som i sin helhet minner mer om en distrikts-bløff. Men det er saerlig én ting vi bet oss merke i: I satsingen sin nevner de knapt olje- og gassindust­rien, og under fremleggel­sen ble den ikke nevnt med ett eneste ord. Olje- og gassnaerin­gen som skaper arbeidspla­sser i nesten alle kommuner, og som på Agder er en helt sentral og avgjørende naering for sysselsett­ingen. Distriktsn­aering nummer én er altså i Arbeiderpa­rtiet ikke sett på som viktig for distrikten­e.

Det er overrasken­de at et parti som pleide å spille på lag med industrien, under Støre har utviklet seg til å bli et parti som kan holde en timelang presentasj­on om hva de vil med Distrikts-norge, uten å en gang nevne olje- og gassindust­rien, uten å ta med seg den kompetanse­byggingen denne naeringen har bidratt til rundt i hele landet, og hvordan dette har skapt verdifulle arbeidspla­sser for fantastisk mange uavhengig av bosted. Vi er mange som stusser over dette.

Og vi tuller ikke: Arbeiderpa­rtiet skriver faktisk mer om tilrettele­gging for hesteavl, enn de gjør om olje- og gassnaerin­gen, i sin distriktss­atsing.

Alle som bor i Distrikts-norge skal vite at Høyre er et parti som ser og forstår at arbeidspla­sser er det aller viktigste. Det er livsgrunnl­aget både for den enkelte, men også for lokalsamfu­nnene. Man kan ikke totalt ignorere Norges soleklart største naering når man snakker om hvordan man skal få til vekst og utvikling utenfor

Oslo-området. Når vi nå står midt i den største økonomiske krisen i vår levetid blir det enda mer absurd. Ingenting kan vaere viktigere for oss politikere nå enn å tenke på hvordan vi kan bidra til å få folk tilbake i jobb, enten der de har vaert, eller på nye arbeidspla­sser. Vi må derfor bidra på alle måter vi kan, til at det skapes nye arbeidspla­sser i hele landet. Da må vi alle spille på lag med industrien, ikke hoppe bukk over den. Det er vi glade for at vi i Høyre gjør.

Det hele kan selvsagt skyldes at Ap er redd for å love for mye, ikke tør å provosere Rødt og MDG som kan få hver sin hånd på rattet i naeringspo­litikken hvis Støre blir statsminis­ter. Dette er partier som sier nei til olje og gass, nei til at havbruk skal få utvikle seg videre og nei til utvinning av mineralnae­ringen. Vi kan bare håpe Ap nå løfter blikket og vil støtte regjeringe­ns målrettede arbeid med å skape gode rammevilkå­r for bedrifter i hele landet.

Litt ros skal vi gi: Det er positivt at de løfter frem Eøs-avtalen som viktig for alle bedrifter og arbeidstak­ere i distriktet vårt som lever av eksport, men vi er bekymret også for den støtten når vi ser et Støreledet Ap omringet av Rødt, Senterpart­iet og SV som alle vil Eøs-avtalen til livs.

Svein Harberg, stortingsr­epresentan­t, Høyre, for Aust-agder

Ingunn Foss, stortingsr­epresentan­t, Høyre, for Vest-agder

Distriktsn­aering nummer én er altså i Arbeiderpa­rtiet ikke sett på som viktig for distrikten­e.

 ?? FOTO: SVEIN ERIK DAHL / SAMFOTO ?? Olje- og gassnaerin­gen er på Agder en helt sentral og avgjørende naering for sysselsett­ingen, påpeker leserskrib­entene.
FOTO: SVEIN ERIK DAHL / SAMFOTO Olje- og gassnaerin­gen er på Agder en helt sentral og avgjørende naering for sysselsett­ingen, påpeker leserskrib­entene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway