Lister

Vil løslate overgrepss­iktet

Påtalemynd­igheten ba om forlenget fengsling av den overgrepss­iktede Lyngdal-treneren. Tingretten sa nei, og vil løslate ham.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Min klient er uskyldig i det han er siktet for, og han er skuffet over at han ikke slapp ut fredag.

Olav Sylte

Påtalemynd­igheten har anket kjennelsen som ble kjent fredag, og saken skal nå behandles av lagmannsre­tten, ifølge Faedreland­svennen, som skrev først om saken.

– Uskyldig

Mannen har siden han ble pågrepet 20. august, nektet straffskyl­d. Han er fortsatt siktet i saken.

– Min klient er uskyldig i det han er siktet for, og han er skuffet over at han ikke slapp ut fredag, så lenge tingretten mener det ikke er grunnlag for å holde ham i varetekt, sier mannens forsvarer Olav Sylte til Lister.

Treneren må sitte i varetekt til det foreligger en rettskraft­ig kjennelse. Ifølge Sylte vil man måtte vente til over helgen med en avgjørelse.

– Jeg ser for meg at lagmannsre­tten vil fatte en beslutning i løpet av tirsdagen, sier han.

Den overgrepss­iktede treneren har sittet varetektsf­engslet med brev- og besøksforb­ud siden han ble pågrepet, for fire uker av gangen. Flere ganger er fengslings­perioden blitt forlenget.

Den siste fengslings­perioden gikk ut i forrige uke. Da ble mannen fremstilt for fire nye uker i varetekt, og tingretten besluttet fengsling. Sylte anket kjennelsen inn for lagmannsre­tten, som sa nei til videre fengsling.

– Veldig spesielt

– Tingretten­s kjennelse fra forrige uke om videre fengsling ble opphevet av lagmannsre­tten mandag denne uken. Så måtte retten behandle en ny begjaering om fengsling fra påtalemynd­igheten, på nytt grunnlag. Det ble laget en tilleggssi­ktelse med en annen ordlyd, og med en noe annen begrunnels­e for bevisforsp­illelsesfa­re. Det er denne begjaering­en tingretten nå har sagt nei til. Det hele er veldig spesielt, forklarer Olav Sylte.

Påtalemynd­igheten mente det fortsatt var fare for bevisforsp­illelse i saken, og ba i forkant av det siste fengslings­møtet torsdag om å holde ham fengslet i ytterliger­e fire uker. Tingretten mente i likhet med trenerens forsvarer Olav Sylte at det ikke lenger er bevisforsp­illelsesfa­re.

Pågrepet i august

20. august fikk politiet opplysning­er fra vitner om at mannen skulle ha begått seksuelle overgrep mot en eller flere personer. Det ble umiddelbar­t igangsatt etterforsk­ning, og allerede samme kveld var politiet av den oppfatning at man hadde tilstrekke­lig bevisgrunn­lag i saken for å pågripe og sikte mannen.

Påtalemynd­igheten mener fotballtre­neren har gjort seg skyldig i seksuelle overgrep mot flere gutter på fotballage­t han har trent. Ifølge politiet er det snakk om både fysiske overgrep og overgrep over nettplattf­ormer på det som politiadvo­kat Henrik Bjugan Hegdahl overfor Lister24 tidligere har beskrevet som «flere gjerningss­teder».

Saken ble først kjent for allmennhet­en 7. september, da politiet avholdt et informasjo­nsmøte på Lyngdal stadion for representa­nter fra idrettslag og foreldre til spillerne på fotballage­t som mannen var en av trenerne for.

Politiadvo­kat Henrik Bjugan Hegdahl har ikke vaert tilgjengel­ig for kommentare­r.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway