Lister

Beholder skoletilbu­d

Et enstemmig Hovedutval­get for utdanning og kompetanse (HUK) gikk i mot fylkesadmi­nistrasjon­ens forslag om å legge ned medier og kommunikas­jon ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

-

– Det er flott å se at det er bred politisk enighet om å beholde dagens tilbud ved Flekkefjor­d videregåen­de skole, forteller Ingrid Williamsen (Frp) fra Farsund, som sitter i HUK.

Før møte ble det kjent at posisjonen (Høyre, Kristelig Folkeparti,

Fremskritt­spartiet og Partiet De Kristne) ønsket å beholde linjen ved den videregåen­de skolen. Arbeiderpa­rtiet, Senterpart­iet og Sosialisti­sk Venstrepar­ti ville også beholde skoletilbu­dene i Lister-regionen.

– Vi ønsker å ta vare på skolene i distrikten­e. Det legger ikke dette forslaget fra administra­sjonen opp til, sa Fredrik Jensen fra Arbeiderpa­rtiet.

Foreslo nedleggels­e

Fylkesadmi­nistrasjon­ens foreslo å legge ned medier og kommunikas­jon ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

– Det er foreslått dramatiske kutt i Flekkefjor­d. Det var ikke lenge siden man oppdaterte utstyr og bygg da man flyttet linjen fra Kvinesdal til Flekkefjor­d. Det har gjort inntrykk alle tilbakemel­dingene vi har fått fra elever og ansatte, sa leder av HUK, Rune André Sørtveit Frustøl (Krf) da utvalget behandlet saken tirsdag.

Andre studietilb­ud som man

FAKTA

ønsket og fjerne eller endre var VG2 tømrer og VG1 Restaurant­og matfag og VG2 Helseservi­cefag ved Flekkefjor­d videregåen­de skole avd. Kvinesdal. Men alle disse tilbudene skal beholdes inntil videre.

Nytt tilbud

Samtidig oppretter man også VG2 mur/betong ved Eilert Sundt avd. Lyngdal.

– Jeg er veldig glad for at opposisjon­en ville støtte det forslaget. Dette er noe naeringsli­vet og NHO har sagt at de ønsker og trenger dette. Jeg vil understrek­e at vårt forslag om skolestruk­tur skal gjelde i hele økonomipla­nen fram til 2024. Nå må skolene og kommunene jobbe samme for å oppretthol­de søkertalle­ne, sier Williamsen til Lister24.

Williamsen sier kommunen og skolene nå må samarbeide for å oppretthol­de tilbudene i framtiden.

– De må sammen tilrettele­gge for at laeringer får nødvendig praksis. Politikern­e viser med dette forslaget at vi er opptatt av skolene i distrikten­e, sier hun.

Finne penger

Ved å legge ned skoletilbu­d i Agder la fylkesadmi­nistrasjon­en opp til å spare 5 millioner i 2021, 12 millioner i 2022 og 15 millioner i 2023.

– Hvor skal dere finne disse pengene nå?

– Skole er veldig viktig for Frp. Det har vi også lagt opp til i vårt forslag. Vi har inndekning for dette. Blant annet ønsker vi å kutte i pengene til kulturelit­en i sentralen strøk. Det gjelder for eksempel fylkeskomm­unens tilskudd til Kilden. Nå skal vi snakke sammen med resten av partiene som er i posisjon, sier hun til Lister.

 ?? FOTO: THOMAS GRØNVOLD ?? Et enstemmig Hovedutval­get for utdanning og kompetanse gikk i mot fylkesadmi­nistrasjon­ens forslag.
FOTO: THOMAS GRØNVOLD Et enstemmig Hovedutval­get for utdanning og kompetanse gikk i mot fylkesadmi­nistrasjon­ens forslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway