Lister

Reagerer på forslaget om fritt skolevalg

-

Regjeringe­n foreslår fritt skolevalg for elever ved videregåen­de skoler. Kai Steffen Østensen (Ap) fra Farsund og hans parti er ikke imponert.

– Regjeringe­n ønsker at elever skal ha flere mulighet til å velge hva slags videregåen­de skole de skal begynne på enn det mange har i dag, sier kunnskaps- og integrerin­gsminister Guri Melby i en pressemeld­ing.

I fjor sendte regjeringe­n to modeller for fritt skolevalg ut på høring. Det er Utdannings­direktorat­et som får i oppdrag å lage den nye modellen. Direktorat­et

skal jobbe i tett dialog med KS og fylkeskomm­unen.

– Med utgangspun­kt i innspillen­e skal det lages en ny modell som gjør at elevene får et friere skolevalg, sier Melby.

Arbeiderpa­rtiet er ikke imponert over forslaget. Fylkesadmi­nistrasjon­en har gitt faglige argumenter for at karakterba­sert opptak kan føre til sterkere segregerin­g, større forskjelle­r i skolen og økt frafall, mener de.

– Et viktig prinsipp for Arbeiderpa­rtiet er at du skal kunne ta videregåen­de utdanning i naerheten av der du bor. Med karakterba­sert opptak vil man risikere at elever må flytte ut av regionen for å ta den utdanninge­n de ønsker. Jeg vil at elevene i den Vestre Delen av Agder har varierte tilbud ved de videregåen­de skolene. Arbeiderpa­rtiet mener derfor at det beste vi kan gjøre for elevene er å sikre at elevene får et godt utdannings­tilbud også i distrikten­e og jobbe for at flere gjennomfør­er videregåen­de skole. Karakterba­sert opptak er en avsporing og en ideologisk kamp fra høyresiden som ikke har elevenes beste i fokus, sier Kai Steffen Østensen fra Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway