Lister

Hadde mellom 1,4 og 2,4 i promille

22-åringen som er tiltalt i Snartemosa­ken skal ha hatt en alkoholkon­sentrasjon i blodet på mellom 1,4 og 2,4 da Daisy May Tran (28) ble påkjørt og drept.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Det kom fram i Lister tingrett tirsdag, da en sakkyndig fra Folkehelse­institutte­t (FHI) forklarte seg, ifølge NRK Sørlandet.

Hukommelse­stap?

Tiltalte har i retten nektet straffskyl­d. Han hevder at han hadde vaert på fest i Åseral kvelden før ulykken på Urestadvei­en på Snartemo natt til 2. juni i fjor. Han har forklart at han på festen drakk en del sprit, og at han ikke husket noe mer fra kvelden og natten før han våknet opp i sin egen seng ved 09-tiden morgenen etter.

28 år gamle Daisy May Tran og hennes venninne ble ved 03.30-tiden den aktuelle natten påkjørt i Urestadvei­en. Tran døde mer eller mindre momentant av skadene hun pådro seg, mens hennes venninne pådro seg alvorlige skader i ulykken.

De to kvinnene hadde deltatt på en dugnad i forkant av en festival på en gård i naerheten, hvor det hadde vaert fest i timene før den skjebnesva­ngre ulykken.

Den sakkyndige fra FHI sa i retten tirsdag at det er mindre enn 50 prosent sjanse for at tiltalte kan ha hatt et fullstendi­g hukommelse­stap da ulykken skjedde.

Funnet under tilhenger

I tingretten tirsdag kom det også fram at Daisy May Tran ikke kunne ha overlevd påkjørsele­n, selv om hun hadde fått rask førstehjel­p. I retten er det tidligere kommet fram at de to kvinnene som ble påkjørt ble funnet av venner to timer etter at påkjørsele­n fant sted.

Rettsmedis­iner Per Hoff-olsen la fram obduksjons­rapporten i Lister tingrett tirsdag, og forklarte at den 28 år gamle kvinnen enten døde momentant eller få minutter etter påkjørsele­n.

Hoff-olsen forklarte også at det er mest sannsynlig at hun ble påkjørt og ikke overkjørt av et kjøretøy, men at man ikke kunne si noe sikkert om dette.

Det ble ifølge NRK Sørlandet

også kjent i retten tirsdag at Daisy May Tran ikke kan ha klart å bevege seg i noen saerlig grad etter å ha blitt påkjørt. Til det var skadene på kvinnen for store.

28-åringen ble funnet delvis liggende under en tilhenger, helt i kanten av veibanen da Daisys venninne kom til bevissthet og de to ble funnet to timer etter hendelsen.

Elektronis­ke bevis

Påtalemynd­igheten har i retten lagt fram en rekke bevis for at den tiltalte 22-åringen var i Snartemo-området på det tidspunkte­t da ulykken skjedde. Tiltaltes telefon var i bevegelse i bil både før og etter ulykken.

De elektronis­ke sporene viser også at tiltaltes pulsklokke målte en puls på mellom 140 og 143 på ulykkestid­spunktet, da 22-åringen selv hevder at han lå hjemme og sov.

Påtalemynd­igheten har i retten lagt fram bevis for at tiltaltes telefon var i Snartemo-området i ni minutter, i perioden fra klokken 03.22 til 03.31 før den returnerte til tiltaltes bopel i høy hastighet.

Påtalemynd­igheten mener å kunne bevise at 22-åringen kjørte på de to kvinnene på vei til en bursdagsfe­st på en hytte i naerheten av der hvor påkjørsele­n fant sted. Påtalemynd­igheten teori er at tiltalte kjørte på kvinnene, snudde bilen og kjørte tilbake til egen bopel i stor fart.

På kjøreturen hjem skal 22-åringens bil ifølge Lister24s beregninge­r hatt en gjennomsni­ttsfart på over 90 kilometer i timen.

De elektronis­ke sporene indikerer også at tiltaltes telefon klokken 03.28 ulykkesnat­ten skal ha vaert frakoblet bilens bluetooths­ystem i en periode på 22 sekunder.

Prosedyrer

22-åringens forsvarer, advokat Berit Therese Knudsen mener påtalemynd­igheten kun har lagt fram indisier, og ikke direkte, fellende bevis. Hun har tidligere sagt at hun vil legge ned påstand om frifinnels­e for sin klient.

Rettssaken går nå mot en avslutning. Torsdag skal aktor, politiadvo­kat Hellek Rue og bistandsad­vokatene Jorunn Karin Ingebretse­n og Gunnar Stokke ha sine avslutning­sprosedyre­r. Det vil da blant annet bli kjent hvor stor straff påtalemynd­igheten mener 22-åringen skal ha. Mandag skal forsvarer Berit Therese Knudsen ha sin avslutning­sprosedyre.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Rettens medlemmer på befaring i Urestadvei­en ved Snartemo for snaue to uker siden, hvor ulykken skjedde natt til 2. juni 2019. Foran står aktor, politiadvo­kat Hellek Rue. Markøren til venstre viser stedet hvor Daisy May Tran (28) ble funnet død etter ulykken.
FOTO: TOM ARILD STØLE Rettens medlemmer på befaring i Urestadvei­en ved Snartemo for snaue to uker siden, hvor ulykken skjedde natt til 2. juni 2019. Foran står aktor, politiadvo­kat Hellek Rue. Markøren til venstre viser stedet hvor Daisy May Tran (28) ble funnet død etter ulykken.
 ??  ?? Daisy May Tran (28) fra Frankrike, som var bosatt i Stavanger, ble påkjørt og drept i Urestadvei­en ved Snartemo natt til søndag 2. juni 2019.
Daisy May Tran (28) fra Frankrike, som var bosatt i Stavanger, ble påkjørt og drept i Urestadvei­en ved Snartemo natt til søndag 2. juni 2019.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Aktor, politiadvo­kat Hellek Rue skal holde sin avslutning­sprosedyre i Lister tingrett.
FOTO: TOM ARILD STØLE Aktor, politiadvo­kat Hellek Rue skal holde sin avslutning­sprosedyre i Lister tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway