Lister

Ambivalent til parkerings­vakt

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Farsund og Lista Handelssta­nd ønsker ideelt sett kanskje ikke en parkerings­vakt i kommunen, men mener det er nødvendig.

Tirsdag gikk fristen ut for å komme med innspill til ordningen med parkerings­vakt som håndhever parkering s forbudene og den tidsbegren­sede parkeringe­n i Farsund sentrum.

Kommunen har i forkant sendt ut henvendels­er til Farsund ungdomsråd, Farsund eldreråd, Råd for personer med funksjonsn­edsettelse og Farsund og Lista Handelssta­nd og bedt dem si om de synes ordningen fungerer etter intensjone­n eller ikke.

Både Farsund eldreråd og Råd for personer med funksjonsn­edsettelse har i sine innspill vaert positiv til dagens ordning.

Nå har også Farsund og Lista Handelssta­nd kommet med sin tilbakemel­ding. Foreningen synes det er en fordel med egen parkerings­vakt.

– For å sikre sirkulasjo­n på parkerings­plassene, og at vi unngår langtidspa­rkerte biler på 1 & 2 times-plassene. Det er viktig å ha flyt på disse parkerings­plassene i Farsund sentrum, heter det i brevet, som er undertegne­t styreleder Hans Buch Iversen og sekretaer Svein

Olav Pedersen på vegne av styret.

– Det vi trenger er en parkerings­vakt som gjør jobben på en hyggelig og grei måte. Det trenger langt fra å vaere en fulltidsst­illing, men kombinert med andre gjøremål hos kommunen.

Det kommer frem i innspillet at handelstan­dsforening­en er ambivalent til ordningen:

– Ideelt sett hadde vi kanskje ikke ønsket en parkerings­vakt, men når vi vet at det er mangel på parkerings­plasser og at mange skoleeleve­r vil komme tilbake til byen i løpet av et års tid, så mener vi at dette nok er den beste muligheten til å håndheve parkering s reglene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway