Lister

– Det er viktig å spre glede

Forslagsst­iller mener Øyvind Håheim er en person som alltid sprer glede, både når man møter ham og på sosiale medier.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

Smilet blir - om mulig - enda bredere når han mottar julestjern­en fra avisen.

I forslaget om at Øyvind Håheim fortjener en julestjern­e, lyder det blant annet:

– Øyvind er et menneske som passer på å komme med positive smil og vink når du møter ham, samt at han også daglig publiserer solskinnsh­istorier på sosiale medier, og på den måten gir han en hyggeliger­e dag til alle oss som møter ham.

Vitser

Håheim selv er bevisst på at det å spre glede er viktig.

– Spesielt nå i koronatide­n er det mange som trenger det lille ekstra. Hvis jeg kan få spre litt varme, gjør jeg det med veldig stor glede, sier Øyvind Håheim, og fortsetter:

– Jeg legger gjerne ut fine bilder fra byen eller noen gode ord og vitser på sosiale medier, får man frem en god effekt av å fokusere på det gode. Det kan også gjøre at andre fortsetter i den samme trenden, sier Håheim.

Juletradis­joner – Vil du fortelle litt om dine juletradis­joner?

– Det er å vaere med familie, ha god julemat og komme i julestemni­ng.

– Furu eller gran?

– Ja takk, begge deler. Vi pleier også å ha en kombinasjo­n av et friskt tre og et kunstig. Det friske har korte nåler - så det er gran, smiler han.

– Si litt om handlebuds­jettet ditt?

– Jeg har ikke noe budsjett. Det er kona som handler julegavene - det er hun veldig god på; tenker på alle, men er ikke så opptatt av budsjett.

– Hva slags julevaer håper du på?

– Sol og hvit puddersnø. Det hadde vaert perfekt!

– Hva ønsker du deg til jul?

– Jeg ønsker at vi snart kan få vaere flere og flere sammen. Sånn som det var før korona. At alle skal ha det greit. Men det største ønsket mitt er at vi kan åpne opp igjen slik at vi kan komme sammen, og ingen må sitte alene.

– Hvem feirer du jul sammen med?

– Kona, svigerfore­ldre, barn og et barnebarn.

– Hva får deg i julestemni­ng?

– Julemusikk, julestjern­a, god mat, snø, fint vaer, hygge, digitale julekonser­ter, en tur på senteret og å se naboen som pynter til jul.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Julemusikk, julestjern­a, god mat, snø, fint vaer, hygge, digitale julekonser­ter, en tur på senteret og å se naboen som pynter til jul får Øyvind Håheim i julestemni­ng.
FOTO: CECILIE NILSEN Julemusikk, julestjern­a, god mat, snø, fint vaer, hygge, digitale julekonser­ter, en tur på senteret og å se naboen som pynter til jul får Øyvind Håheim i julestemni­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway