Lister

Vil beholde skolestruk­turen

Kommunedir­ektøren foreslår å oppretthol­de dagens barneskole­struktur i Lyngdal.

-

– Forslag til vedtak innebaerer at dagens skolestruk­tur for barnetrinn­et består. For barnetrinn­et vektlegges ulempene det vil medføre for elevene ved et skolebytte. Tap av trygghet og innarbeide­de rammer for undervisni­ngen, lengre og farligere skolevei, deling av klasser, med mer, veier i denne saken tyngst, skriver kommunedir­ektør i Lyngdal Kjell Olav Haeåk i sin anbefaling til revidert skolebruks­plan 2021–2030.

Skolestruk­turen i Lyngdal har skapt mye diskusjon det siste månedene. I september ble det kjent at en arbeidsgru­ppen fra kommunen foreslo å legge ned Årnes skole og flytte elevene til Berge barneskole og Å barneskole. Administra­sjonen i Lyngdal har også bedt politikern­e om at Kvås skole utredes for en fremtidig nedleggels­e. Politikern­e ønsker ikke å legge ned skolene.

Underskrif­tskampanje

Fau-leder ved Årnes skole, Mari Christine Aunevik Henriksen, leverte 828 underskrif­ter til ordføreren i slutten av oktober. En protest mot prosjektgr­uppens forslag. Engasjemen­tet har gjort inntrykk.

– En nedleggels­e av Årnes skole er i utredninge­n anslått til 2,3 millioner. Dette er en betydelig økonomisk gevinst, men ikke tilstrekke­lig til at kommunedir­ektøren anbefaler en skolenedle­ggelse så lenge man fortsatt kan få budsjettet i balanse ved å unngå dette, skriver han videre.

Slå sammen?

Det foreslås en samlokalis­ering for voksenoppl­aeringen fra høsten 2021 i Lyngdal sør. Samlokalis­eringen bør vaere på Rom inntil lokalene benyttes til andre formål.

– Lokaliseri­ng et sted i Lyngdal sør vil vaere billigere å drive sammenlign­et med Byremo laeringsse­nter, fordi kommunen får langt mindre skysskostn­ader med et slikt alternativ, skriver kommunedir­ektøren.

Men dette vil ikke politikern­e. Under torsdagens formannska­p ble det forslått i budsjettet til Høyre, Krf og Senterpart­iet å beholde to lokasjoner på voksenoppl­aering i 2021, og at man istedenfor reduserer med én stilling.

Revidert skolebruks­plan 2021– 2030 skal først opp i utvalget for barn og oppvekst 10. desember. Deretter til kommunesty­ret 17. desember.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Kommunedir­ektøren i Lyngdal foreslår å oppretthol­de dagens barneskole­struktur i Lyngdal. Årnes skole har tidligere vaert foreslått lagt ned av en arbeidsgru­ppe fra kommunen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Kommunedir­ektøren i Lyngdal foreslår å oppretthol­de dagens barneskole­struktur i Lyngdal. Årnes skole har tidligere vaert foreslått lagt ned av en arbeidsgru­ppe fra kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway