Lister

Reisebyråe­t vil omstille seg for videre drift

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Sju reiselivsb­edrifter i Agder har fått støtte til ulike omstilling­sprosjekte­r. Blant disse USA Experten OK Reiser i Kvinesdal.

Kvinesdal-bedriften er tildelt 900.000 av totalt sju Agder-millioner fra støtteordn­ingen til omstilling fra regjeringe­n. Pengene skal gå til øke kompetanse­n, ifølge daglig leder og medeier, Per Erik Røgenes.

– Vi har i dag flere som er permittert. Gjennom disse midlene får vi anledning til å få disse delvis tilbake i jobb litt eller litt. Vi ser blant annet for oss at det vil gå en stund til Usa-markedet er oppe og går igjen for fullt og derfor er det naturlig å øke kompetanse­n på andre reisemål for å omstille oss for det som venter neste år. Det kan blant annet vaere bedriftrei­ser i Norge eller reisemål i Europa, sier han.

Til vanlig er det seks årsverk tilknyttet reisebyråe­t i Kvinesdal. Grunnet korona er det nå rundt ett årsverk som fortsatt er i jobb.

– Vi er fortsatt i en situasjon der vi nesten ikke har omsetning i det hele tatt. Men siden vi hadde en god start på året, før koronaen kom, blir 2020 likevel ikke helsvart for oss, faktisk. Nå rigger vi oss bare for det som venter når vaksinen er på plass. Vi gleder oss veldig til å gjøre det vi er best på igjen, det å selge reiser. Vi tror reiselyste­n blir stor til neste år fra sommeren av, sier Røgenes.

Daglig leder ved OK Reiser, Per Erik Røgenes, sier 2020 ikke blir helsvart for bedriften, tross korona.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway