Lister

Lager lysbildesh­ow mot «brakkesyke»

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Disse tre 15-åringene har laget en lysbildepr­esentasjon med lokale bilder som førjulsgav­e til beboerne på Listaheime­n og Farsund omsorgssen­ter.

Da koronaen satte en stopper for besøk på kommunens institusjo­ner, tok 10. klassingen­e Nanna Westmoen Ødven (15), Fride Fåland Ludviksen (15) og

Kaisa Brekne Holmen (15), som ar valgfaget Innsats for andre på Farsund ungdomssko­le, grep.

Målet med faget er nemlig «å gi elevene praktisk erfaring med frivillig arbeid og mulighet til å gjøre noe for andre og bidra til fellesskap­et». Da frivilligs­entralen ba elevene om å finne på noe som kunne glede de gamle og dempe «brakkesyke­n» litt, fikk jentene en idé:

– De gamle kommer seg jo ikke så mye ut nå om dagen. Derfor tenkte vi at det kunne vaere hyggelig for dem å se på bilder fra Farsund og Lista. Vi har samlet en del gamle fotografi og satt dem sammen med nyere bilder av samme sted, forteller Nanna i et skriv fra frivilligs­entralen i Farsund.

Jentene har syklet rundt for å knipse nye varianter av gamle bilder de fant på nett.

– Mange gamle husker bedre det som skjedde for lenge siden enn det som er helt ferskt. Derfor

tenkte vi at det kunne vaere fint for dem å bli minnet på hvordan ting ser ut i dag, forklarer Fride og Kaisa.

Når presentasj­onen er helt ferdig vil de gi et eksemplar til Listaheime­n og et til omsorgssen­teret i Farsund slik at beboerne kan få litt ekstra underholdn­ing på dager som fort kan bli litt lange.

 ?? FOTO: ØYSTEIN MIKALSEN, FARSUND FRIVILLIGS­ENTRAL ?? 10. klassingen­e Nanna Westmoen Ødven (15, t.v), Fride Fåland Ludviksen (15) og Kaisa Brekne Holmen (15)
FOTO: ØYSTEIN MIKALSEN, FARSUND FRIVILLIGS­ENTRAL 10. klassingen­e Nanna Westmoen Ødven (15, t.v), Fride Fåland Ludviksen (15) og Kaisa Brekne Holmen (15)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway