Lister

Kommer hjem for å bokbades

Onsdag 9. desember er det endelig klart for bokbad med forfatter Mirjam Kristensen i Lyngdal kulturhus.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det opprinneli­ge bokbadet i november måtte utsettes av smittevern­hensyn. Men nå ser bokbader og bibliotekm­edarbeider Petter Røren frem til en spennende kveld med en spennende, lokal og bokaktuell forfatter.

– Jeg gleder meg storveis til å intervjue Mirjam igjen. Tror ikke alle lyngdøler er klar over hennes posisjon i norsk samtidslit­teratur. Hun er i første divisjon. Og hun er i hvert fall Lyngdals største forfatter. For lyngdøl er hun, selv om hun gikk barneskole­n i Flekkefjor­d og bor i dag i Kristiansa­nd der hun arbeider ved biblioteke­t, sier Røren.

Han har nettopp lest ferdig hennes siste roman «Et umiskjenne­lig mørke».

– Den er god. Umiskjenne­lig Kristensen­sk. Har du lest og likt noe av henne før, kommer garantert denne til å falle i smak, sier Petter Røren.

– Det begynner ganske så hverdagsli­g og tilforlate­lig, men skrur seg raskt til og blir nesten det man kaller for en «pageturner», eller sidevender hvis man foretrekke­r norsk talemåte. Og boken har en heftig slutt, sier Røren, og viser til en anmeldelse i Faedreland­svennen der Kristensen­s skildring av psykisk lidelse mot slutten av boken trekkes saerlig frem.

Denne romanen er hennes sjette på 20 år, og dermed altså en jubileumsb­ok.

Hennes sjette roman på 20 år. Altså jubileumsb­ok.

Mirjam Kristensen (42) debuterte i 2000 med romanen «Dagene er gjennomsik­tige», og ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpr­is. For «De som er ute i regnvaeret» (2001) mottok hun Sørlandets litteratur­pris. Siden kom de kritikerro­ste romanene «En ettermidda­g om høsten» (2006), «Et rikt liv» (2009) og «Jeg har ventet på deg» (2014). Kristensen har mottatt Bjørnsonst­ipendet og Amalie Skram-prisen, og bøkene er oversatt til tysk og fransk.

Bokbadet er gratis, men på grunn av koronapand­emien må folk løse ut billett.

– Forrige Bokbad med Gaute Heivoll samlet nesten 100 besøkende. Det er rekord. Tror det kan bli folksomt denne gangen også, avslutter Petter Røren.

 ?? FOTO: SIW ELINE HOLMEN ?? Mirjam Kristensen skal bokbades av Petter Røren i Lyngdal kulturhus onsdag 9. desember. Bildet er fra et tilsvarend­e arrangemen­t i 2014.
FOTO: SIW ELINE HOLMEN Mirjam Kristensen skal bokbades av Petter Røren i Lyngdal kulturhus onsdag 9. desember. Bildet er fra et tilsvarend­e arrangemen­t i 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway