Lister

Lokal kunstner stiller ut

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Kunstneren Solfrid Helene Steinskog holder i perioden 3.juli til 14.august sommerutst­illing på kystmuseet Fedrenes Minne på Hidra.

Steinskog, er født i 1972, er oppvokst på Hidra, men har også bodd i Flekkefjor­d og i Rogaland, før hun igjen flyttet til Hidra i 2017 sammen med mann og barn.

I et presseskri­v opplyser hun at hun er barnebarn av den kjente sørlandsku­nstneren og Hidramaler­en Olav Omland.

– Jeg begynte å male etter en minneutsti­lling for morfar, som var på Sjøbuene i Flekkefjor­d Museum i 2009. Denne utstilling­en markerte 100 siden Olav Omland ble født. Så en utstilling her på Fedrenes Minne føles veldig rett for meg, og litt symbolsk, skriver Steinskog.

Hun forteller at hun alltid har visst at hun skulle male, men fant aldri tid til å begynne. Minnemarke­ringen av morfaren ble derfor avgjørende for at hun begynte å male.

– Jeg lette etter en som kunne laere meg det grunnlegge­nde, og jeg fikk laere å male hos Odd Dubland. Både Dubland og morfar er begge kunstnere, og har vaert til stor inspirasjo­n for meg, sier Steinskog.

Og fortsetter:

– Jeg finner mange av motivene på Hidra, og på Jaeren. Men maler også andre figurative malerier, både i olje eller akryl. Det er ulike stemninger i naturen jeg ønsker å formidle, med lys og farger.

Tidligere utstilling­er og utstilte arbeider hun har hatt er på Thrane Gård Galleri i Sandnes, Galleri Mollerin i Stavanger, Søya Gård Galleri i Gjesdal, og på Isbua på Hidra. I tillegg skal også bedriftsku­nstforenin­ger og kunstforen­inger ha kjøpt kunsten hennes

 ?? FOTO: OVE LARSEN ?? Kunstneren Solfrid Helene Steinskog stiller ut på kystmuseet Fedrenes Minne på Hidra.
FOTO: OVE LARSEN Kunstneren Solfrid Helene Steinskog stiller ut på kystmuseet Fedrenes Minne på Hidra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway