Lister

Kalte seg torpedo og truet med Hells Angels

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 49 år gammel mann bosatt i Farsund er tiltalt for vold og trusler mot en mann og en kvinne i forbindels­e med pengeinnkr­eving.

Hendelsen skjedde ved halv etttiden natt til lørdag 31. juli i fjor i et hus i et boligfelt i Farsund.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av politiadvo­kat Berit Woxen, skal 49-åringen ha slått en mann gjentatte ganger i ansiktet og på kroppen med knyttet hånd. Fornaermed­e skal ha falt bakover mot et skostativ som følge av disse handlingen­e. Mens mannen fortsatt lå nede, skal tiltalte deretter ha fortsatt å slå ham flere ganger i hodet og/ eller på kroppen med knyttneven.

Det er tatt ut tiltale om kroppskren­kelse. Volden skal ha skjedd i fornaermed­es bolig i Farsund.

Ifølge tiltalen skal 49-åringen i samme forbindels­e ha tatt frem et horn med fire tagger som han dro over halsen til en kvinne som var til stede.

Han skal også ha hevdet at han var torpedo og truet de to fornaermed­e. Blant annet sa han at dersom de kontaktet politiet, skulle de få besøk av andre tilknyttet HA (motorsykke­lklubben Hells Angels, red. anm.)

– Er ikke pengene her neste uke så sender jeg andre folk, skal han også ha uttalt.

Til kvinnen skal mannen også ha uttalt at hun kunne ta med det sterktvirk­ende, syntetiske opioidet fentanyl, som benyttes i smertebeha­ndling. Hun jobber innen helsesekto­ren.

Politiadvo­kat Woxen har tatt forbehold om at det kan bli krevd erstatning og oppreisnin­g til de fornaermed­e i saken når straffesak­en kommer opp for Agder tingrett torsdag 24. november. Det er satt av en dag til saken i Lister tinghus på Gåseholmen i Farsund. Dommerfull­mektig Ronny Christian Håkonsen er satt opp som rettens administra­tor. Advokat Per Øyvin Andersen er oppnevnt som 49-åringens forsvarer.

 ?? FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD ?? Straffesak­en mot 49-åringen er berammet i Agder tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund torsdag 24. november.
FOTO: ALEXANDRA INDSETH LANGEGARD Straffesak­en mot 49-åringen er berammet i Agder tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund torsdag 24. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway